Wat is de draairichting van een aftakas?

Wat is de draairichting van een aftakas?

De meeste werktuigen die een aftakas nodig hebben zijn ontworpen op een toerental van 540 omwentelingen per minuut (tpm).

Wat is aftakas met vrijloop?

Bij de vrijloop aan de trekkerzijde blijft de aftaktussenas draaien tijdens het vrijlopen. Dat is niet de bedoeling. Bij het maken van een scherpe bocht zou alsnog de aftaktussenas beschadigd worden. Daarom moet de vrijloopkoppeling altijd aan de werktuigzijde in de aftaktussenas zitten.

Hoe werkt een tractor?

Bijna alle tractoren beschikken over vierwielaandrijving. Hierbij worden de aandrijfkrachten evenredig verdeeld over de vier wielen. Een tractor is net als een éénassige trekker een werktuigdrager en een aandrijfmachine. Dit wil zeggen dat je er een werktuig moet aan bouwen wil je er mee kunnen werken.

Wat is een werktuigdrager?

Oppikbok / werktuigdrager voor heftrucks. Deze werktuigendrager is speciaal ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk verplaatsen van diverse machines in werkplaats of stalling. Bij deze machine is het niet nodig de te koppelen machine geheel vast te monteren, maar alleen door de topstangpen vast in te haken.

Wat is de functie van een Vrijloopkoppeling?

De vrijloopkoppeling onderbreekt direct de koppeling tussen het aangedreven deel van de machine en de aandrijving. Dit gebeurt op het moment dat het aangedreven deel sneller draait dan de aandrijving. De geïndexeerde koppeling draagt er zorg voor dat een as stap voor stap verder draait.

Wat kun je doen met een tractor?

Een tractor is een, vaak motorisch, aangedreven landbouwvoertuig dat een boer gebruikt om op het land te werken. Hij is de opvolger van het paard. Een ander woord voor tractor is trekker.

Waar rijd een tractor op?

Volgens de wet mogen landbouwvoertuigen rijden op alle wegen met uitzondering van autowegen, autosnelwegen en wegen met een geslotenverklaring voor langzaam verkeer in het algemeen of voor landbouwvoertuigen en andere motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) in het bijzonder (resp. verkeersborden C9 en C8).

Wat is PTO bij een tractor?

De power take-off (PTO) of krachtafnemer is een voorziening op een tandwielkast, versnellingsbak of reductiebak van vooral vrachtauto’s, tractoren en vliegtuigen(motoren). De PTO bevindt zich bij de meeste moderne trekkers in het midden van de driepuntsophanging voor werktuigen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven