Wat voor soort kaas is halloumi?

Wat voor soort kaas is halloumi?

Halloumi (Grieks: χαλλούμι; Turks: hellim; Arabisch: حلوم ḥallūm) is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi (en soms varianten van die benaming) wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden.

Waarvan wordt halloumi gemaakt?

Halloumi wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk. Door de stijgende vraag naar de kaas wordt er steeds vaker ook koemelk gebruikt. Halloumi heeft een rubberachtige structuur. Dit komt doordat de wrongel opnieuw wordt verhit.

Wat is halloumi eigenlijk?

Halloumi is een traditionele, ongerijpte kaas. Het wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk en heeft van nature een zoute smaak die wat weg heeft van feta. Tegenwoordig wordt er vaak ook koemelk aan toegevoegd. De structuur is daarentegen zacht en rekbaarder zoals mozzarella.

Waar komt halloumi kaas vandaan?

Halloumi

Herkomst Cyprus
Melksoort Koemelk/Geitenmelk/Schapenmelk
Merk Merkloos
Biologische kaas Nee
Allergenen Melk, lactose

Hoe bak je Berloumi?

Snijd de Berloumi in plakjes van zo’n 1 centimeter en dep ze in de marinade uit de verpakking. Bak de plakjes aan beide kanten in een antikleefpan; leg ze niet te dicht tegen elkaar. Bak de plakjes tot je een krokant korstje hebt. In de grillpan: draai de plakjes een paar keer zodat je een mooi grillpatroon krijgt.

Is halloumi goed voor je?

Is halloumi gezond? Ongezond is het zeker en vast niet, maar het is en blijft een zuivelproduct. Je kan het vetgehalte vergelijken met dat van jong belegen kaas. Daarnaast bevat halloumi geen dierlijk stremsel, waardoor het uitermate geschikt is voor vegetariërs.

Waarom is halloumi duur?

Het zit er volgens De Coster dik in dat halloumi binnenkort wat duurder wordt. Zeker omdat de kaas de laatste jaren wereldwijd aan populariteit wint. Komt daarbij dat heel wat Cypriotische producenten nu zelf met een probleem zitten: “Cyprus heeft gewoon niet genoeg geiten en schapen om de nodige melk te produceren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven