Welke vitamine zijn goed voor kinderen?

Welke vitamine zijn goed voor kinderen?

De vitamines C en D, foliumzuur en de mineralen koper, selenium, ijzer en zink zijn goed voor de weerstand van je kind. Om de weerstand van je kind te ondersteunen en het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam te helpen, heeft Davitamon vitamine C kauwtabletten voor kinderen vanaf 3 jaar met sinaasappelsmaak.

Welke vitamines vanaf 12 jaar?

Vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en de mineralen ijzer en magnesium dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Bovendien draagt vitamine B11 bij aan evenwicht in stresssituaties. Als aanvulling op de voeding kan een multivitamine met B-vitamines, zoals Davitamon Junior 3-12 kauwtabletten raadzaam zijn.

Heeft een puber Kalkzouten nodig?

Pubers groeien snel. Bepaalde voedingsstoffen zijn daarom extra belangrijk voor ze. Calcium, ook wel kalk genoemd, is goed voor de botopbouw. Calcium zit vooral in melk, melkproducten en kaas, maar ook in graanproducten en sommige groenten.

Welke vitamine voor kind 6 jaar?

Vitamines en mineralen voor kinderen 4 t/m 8 jaar

Vitamine 4 & 5 jaar 6-8 jaar
B5 3 mg 3 mg
B6 0,7 mg 0,7 mg
B8 25 mcg 25 mcg
B11 – foliumzuur 150 mcg 150 mcg

Welke vitamine voor kind 1 jaar?

Tussen 6 maanden en 1 jaar heeft je baby een kleine hoeveelheid vitamine B nodig. Dit krijgt hij voldoende binnen via zijn voeding. Er zijn verschillende typen vitamine B.

Welke vitamines zijn goed voor de groei?

Vitamine B11, vooral bekend onder de naam foliumzuur, is nodig voor de groei en het functioneren van het lichaam. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Welke vitamines kind 1 jaar?

Voor zowel moedermelk als flesvoeding geldt dat er niet genoeg vitamine D en K in zit en het verstandig is je baby extra vitamines te geven. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling. Te weinig vitamine K kan bij een baby voor bloedingen zorgen.

Welke vitamines heb je nodig om te groeien?

Vitamine B11 (foliumzuur) Vitamine B11, vooral bekend onder de naam foliumzuur, is nodig voor de groei en het functioneren van het lichaam. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven