Inhoudsopgave
Wat is een aangetekende zending met ontvangstbewijs?
Bij een ontvangstbewijs voor je aangetekende zending moet de geadresseerde een document bij ontvangst aftekenen met zijn naam, handtekenening en datum. Zo ben je zeker dat wel degelijk de geadresseerde, en niet iemand anders, je zending heeft ontvangen. Het document wordt vervolgens naar jou verzonden.
Wat heb je nodig voor een aangetekende zending?
Met ontvangstbewijs
- Ontvangstbewijs met datum en handtekening ontvanger.
- Basisverzekering.
- Afgiftebewijs met juridische waarde.
Hoe verstuur ik een aangetekende zending?
Hoe verzend ik een binnenlandse aangetekende zending?
- Ga naar je dichtsbijzijnde Postkantoor of PostPunt. Je kan in elk Postkantoor of PostPunt een aangetekende zending versturen.
- Kies je soort aangetekende zending.
- Bereid je aangetekende zending voor.
- Volg je aangetekende zending.
Hoe lang duurt een aangetekende zending?
bpost doet er alles aan om een aangetekende zending te bezorgen de volgende werkdag na afgifte. Merk je via Track & Trace dat je aangetekend zending toch langer onderweg is, geef ons dan een seintje via onze online klantendienst.
Hoe lang duurt een aangetekende zending naar Nederland?
Kan ik een aangetekende brief weigeren?
Je mag als ontvanger post en pakketten altijd weigeren, dus ook als het gaat om aangetekende post. Dit doe je als volgt: Geef aan bij de bezorger dat je de aangetekende post niet in ontvangst wilt nemen. De bezorger plakt dan een retoursticker op de post waaruit blijkt dat deze is geweigerd.
Kan iemand anders mijn aangetekende brief versturen?
Wat kan ik doen? Een aangetekende zending kan alleen in ontvangst genomen worden door een andere persoon als deze in het bezit is van: het door de bestemmeling ingevulde en ondertekende afwezigheidsbericht dat de postbode in de brievenbus achterliet of een volmacht voor langere duur.