Wat is V sync?

Wat is V sync?

V-sync is zorgen dat de video output exact zoveel frames per second is als de verversingssnelheid van je scherm. Scherm op 60hz is 60fps output. Dat gebeurt op dirver nivo, maar games kunnen het vaak wel aan of uit zetten van binnen de game.

Heb ik G-Sync nodig?

Games die erg snel zijn hebben een hogere verversingssnelheid nodig om beeld soepel te laten verlopen. Dus wil je tijdens het spelen van Fortnite, Call of Duty of Destiny de beste frame rates en het beste beeld zonder tearing of stutter, dan is een monitor met G-sync of FreeSync erg geschikt voor jou.

Wat betekent FreeSync?

G-Sync en FreeSync zijn technologieën die tearing én stuttering tegengaan. Beide technieken zijn gebaseerd op adaptive sync, een techniek die monitoren een variabele verversingssnelheid geeft. Dat betekent dat de monitor op ieder moment de verversingssnelheid aanpast op die van de videokaart.

Hoe zet je G-Sync aan?

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van je computer en selecteer NVIDIA Control Panel. Selecteer in het menu Display de optie G-SYNC Instellen. Selecteer uw monitor en klik op het selectievakje Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible en kies je optie voor windowed of full screen mode.

Wat is FreeSync 2?

Net als de eerste generatie FreeSync zorgt FreeSync 2 ervoor dat de verversingssnelheid van de monitor aangepast wordt aan de framerate van de videokaart. Daarnaast is er ondersteuning voor hdr-beelden, waarbij de tone mapping op de videokaart, in plaats van in het beeldscherm plaats kan vinden, wat de latency beperkt.

Wat is FreeSync Premium Pro?

FreeSync Premium Pro is het enige niveau met native HDR-ondersteuning voor de hardware. FreeSync Premium en Premium Pro beschikken bovendien over LFC (Low Framerate Compensation).

Wat is HDMI FreeSync?

FreeSync biedt een dynamische verversingsfrequentie die aan de hardware van je pc wordt aangepast en door zowel HDMI als DisplayPort als verbindingen wordt ondersteund.

Hoe pas een monitor met AMD Freesync aan met een Nvidia videokaart?

Dit doe je door in het menu van je monitor te gaan (OSD). Zoek vervolgens de instelling Freesync en activeer deze. Nog heel belangrijk, de functie werkt alleen via een displayport ingang. Indien je monitor beschikt over deze technologie maar geen displayport ingang heeft, dan zal de Freesync helaas niet werken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven