Kan ik naar Kuala Lumpur?

Kan ik naar Kuala Lumpur?

Als u naar Maleisië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit Maleisië.

Hoe veilig is Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur is een redelijk veilige stad. ’s Avonds raden we af om door verlaten steegjes lopen, maar dat doe je bijvoorbeeld ook niet in Amsterdam. Reizen door Maleisie is verder laagdrempelig en erg veilig. De eilanden van Maleisie zijn allemaal prima zelfstandig te bezoeken.

Wat als je terugkomt uit oranje zone?

Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen (PCR) op dag 1 en 7 nadat je thuiskomt van je reis. De quarantaine kan worden ingekort als de 2de test op dag 7 negatief is.

Wat als je uit rood gebied komt?

Ga verplicht 10 dagen in quarantaine als u komt uit een zeerhoogrisicogebied met zorgwekkende virusvariant. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Dat doet u ook als u hersteld bent van corona. Of als u volledig gevaccineerd bent.

Hoe is de veiligheid in Maleisië?

In Maleisië kun je voor het overgrote deel veilig reizen. Er zijn echter enkele gebieden die je als toerist beter kunt ontwijken. Dit zijn stukken van de oostkust van Sabah (Borneo) en de eilanden in het grensgebied met de Filipijnen. In het recente verleden kwamen hier nogal wat gevallen van kidnapping voor.

Wat voor taal spreken ze in Maleisië?

MaleisMaleisië / Officiële taal
De officiële taal van Maleisië is het Maleis, maar dit wordt doorgaans ‘Bahasa’ of ‘Bahasa Melayu’ genoemd. Ook wordt er Tamil, Mandarijn, Hokkien en Kantonees gesproken. De meeste mensen spreken Engels, en dit is doorgaans de handelstaal.

Is quarantaine verplicht als je uit oranje gebied komt?

U blijft verplicht 10 dagen thuis (thuisquarantaine) na een verblijf in een zeerhoogrisicogebied of een zeerhoogrisicogebied met een zorgwekkende virusvariant. Met een coronatest op dag 5 kunt u de duur van het thuisblijven verkorten. Er zijn uitzonderingen op de verplichte quarantaine.

Wat zijn de gevolgen als Nederland op rood gaat?

Gevolgen code rood Een EU-land mag zelf zijn regels bepalen. Krijgt Nederland kleurcode rood van het ECDC? Dan bepaalt een land zelf of ze extra coronamaatregelen nodig vinden voor Nederlandse toeristen die op bezoek komen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven