Waar wordt short selling voor gebruikt naast het speculeren op een prijsdaling in het onderliggende effect?

Waar wordt short selling voor gebruikt naast het speculeren op een prijsdaling in het onderliggende effect?

Beleggers kunnen kiezen voor een short positie om te speculeren op een prijsdaling van de onderliggende waarde door te proberen het effect terug te kopen tegen een lagere prijs dan waarvoor het werd verkocht. Ook kan dit worden gebruikt voor het afdekken van risico.

Hoe werkt short gaan in aandelen?

Het short gaan werkt als volgt: een belegger leent aandelen bij een speciale broker, tegen bijvoorbeeld 10 dollar per aandeel. Zodra de koers van het aandeel daalt, tot bijvoorbeeld 1 dollar, koopt de belegger de aandelen terug en geeft ze terug aan de broker.

Wat is juist over short Stock kosten?

Als een belegger short gaat op een aandeel, dan verkoopt hij deze aandelen zonder dat hij ze daadwerkelijk in bezit heeft. Het doel van deze strategie is om de aandelen op een later moment en tegen een lagere prijs weer terug te kopen. Het verschil tussen de eerdere prijs en de huidige prijs is dan uw winst verlies.

Wat gebeurt er met de waarde van een short positie als de waarde van het aandeel stijgt?

De short seller gaat er in deze situatie dus vanuit dat de waarde van bijvoorbeeld het gekozen aandeel niet zal stijgen, maar wel een terugval zal kennen. Wanneer de belegger in kwestie de aandelen later terugkoopt bedraagt het verschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs het uiteindelijke rendement (of het verlies).

Waarom zou een belegger een short sale transactie doen?

Als een belegger short gaat op een aandeel, dan verkoopt hij deze aandelen zonder dat hij ze daadwerkelijk in bezit heeft. Het doel van deze strategie is om de aandelen op een later moment en tegen een lagere prijs weer terug te kopen. Het verschil tussen de eerdere prijs en de huidige prijs is dan uw winst of verlies.

Hoe kan je geld verdienen met short gaan?

Als particulier kun je niet zelf short gaan met aandelen. Maar met behulp van bijvoorbeeld een Sprinter, kun je als nog aan short gaan verdienen. Je betaalt dan, net als bij een Sprinter long, een deel van het aandeel en gebruikt dus een hefboom. Vervolgens gaat de bank voor jou short.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven