Hoeveel mensen mogen er op een boot in Amsterdam?

Hoeveel mensen mogen er op een boot in Amsterdam?

U mag met maximaal 12 personen plus 1 schipper aan boord varen. Deze 12+ regel geldt sinds 23 mei 2019. Hiermee wil de gemeente Amsterdam overlast op het water tegengaan.

Hoe hard mag je varen als je 17 bent?

Aan het besturen van een zeil- of roeiboot zit geen minimale leeftijd verbonden. Ben je nog onder de 16 jaar? Dan mag je boot niet sneller varen dan 13 kilometer per uur. Je boot mag maximaal 7 meter lang zijn.

Wat zijn de regels op het water?

De belangrijkste regels op het water:

  • Houd altijd stuurboord (rechts) aan.
  • Kleine schepen (korter dan 20 meter) moeten in het algemeen voorrang verlenen aan grote schepen, passagiersschepen, veerponten en sleepboten.
  • Roeiboten en zeilboten hebben voorrang op gemotoriseerde recreatievaart.
  • Vaar niet te snel.

Waar mag je in Amsterdam varen?

Je mag bijna overal varen in Amsterdam. Het is alleen niet toegestaan om op het IJ en het open haven front (dat is voor het Centraal Station) te varen. Daarnaast zijn sommige grachten ook eenrichtingsverkeer. Let dus goed op de borden en houd je aan de vaarregels die in Amsterdam gelden.

Wat kost varen door Amsterdam?

Afmeren in Amsterdams binnenwater kost per vaartuig per dag € 30,00. Voor een vaste ligplaats is een jaartarief verschuldigd. Dat wordt gebaseerd op het aantal m² oppervlak, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen emissieloze en niet-emissieloze vaartuigen.

Hoeveel pk mag je als je 17 bent?

De boot mag niet sneller varen dan 13 kilometer per uur als je onder de 16 jaar oud bent. De boot mag ook niet langer zijn dan 7 meter zijn. In de praktijk komt dit vaak neer op een motor maximaal 2,5 PK.

Heb je een rijbewijs nodig voor een boot?

Je kunt varen zonder vaarbewijs op een boot met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en/of met een lengte van maximaal 15 meter. Overschrijdt de boot één van deze richtlijnen, dan moet je examen doen voordat je hier als schipper mee het water op gaat.

Wie heeft voorrang zeilen?

Een klein zeilschip met het zeil over bakboord heeft voorrang op een klein zeilschip met het zeil over stuurboord. Varen ze met het zeil over dezelfde boeg, dan moet het loefwaartse schip voorrang verlenen aan het lijwaartse schip.

Wat zijn de vaarregels?

De vaarregels in een notendop

  • Houd op het vaarwater zoveel mogelijk stuurboordwal (rechterkant) aan.
  • Houd het midden van drukke vaarroutes vrij voor grote schepen.
  • Laat goed zien welke koers je vaart.
  • Geef elkaar de ruimte.
  • Pas je koers en snelheid aan wanneer je voorrang verleent aan een andere boot.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven