Heeft glijmiddel invloed op bevruchting?

Heeft glijmiddel invloed op bevruchting?

De meeste glijmiddelen die je bij de apotheek of drogist kunt kopen, bevatten stoffen die schadelijk zijn voor zaadcellen. Die bestanddelen kunnen dus de kans op een zwangerschap verkleinen. Ook glijmiddelen zonder zaaddodende ingrediënten zijn niet aan te raden, omdat de beweeglijkheid van sperma erdoor afneemt.

Kun je zwanger worden als je nog nooit seks hebt gehad?

Periodieke onthouding (niet vrijen tijdens de vruchtbare dagen van de vrouw) beschermt niet tegen zwangerschap. Vrouwen kunnen zwanger worden bij vrijen zonder penetratie (dus zonder dat de man in de vrouw komt). Ook bij huid-op-huidcontact van vagina en penis is er altijd een kleine kans op zwangerschap.

Heeft Durex zaaddodend glijmiddel?

Durex Feel Sensual condooms zijn ultradun en is voorzien van extra glijmiddel, dit zorgt voor nog meer zachtheid. Een extra niet-zaaddodend glijmiddel. Durex Easy-On pasvorm.

Kan glijmiddel kwaad?

Het beste is een glijmiddel op basis van water of siliconen. Producten op waterbasis zijn het populairst: ze worden goed verdragen en maken geen vlekken. Je kunt ze ook zonder problemen gebruiken in combinatie met condooms en seksspeelgoed.

Kun je zwanger worden door te vingeren?

Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.

Hoe werkt zaaddodend glijmiddel?

Spermicide en zaaddodend glijmiddel Zaaddodende middelen of spermiciden bestaan in de vorm van een pasta, gel, zalf of crème. Deze middelen doden de zaadcellen niet, maar immobiliseren ze. Als je alleen dit gebruikt als voorbehoedsmiddel, ben je niet voldoende beschermd tegen zwangerschap.

Hebben condooms zaaddodend middel?

In sommige condooms zit een zaaddodend middel. Meestal is dit nonoxynol-9. Uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2001 bleek dat nonoxynol-9 geen extra bescherming biedt tegen SOA’s en zwangerschap.

Kun je glijmiddel eten?

Lekker, maar voor de smaak wordt er glycerine toegevoegd. En dat is gevaarlijk. Glycerine kan zorgen voor nare infecties of schimmel in je poes (als die tenminste hebt). Van glijmiddel op waterbasis krijg je geen vlekken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven