Inhoudsopgave
Wat is een Taakomroep?
omroep met een specifieke taak. omroep zonder leden met een specifieke taak binnen het publieke bestel.
Wat is de NPO?
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) verzorgt de programma’s op de publieke zenders. Zowel op de radio en televisie. Doel is programma’s uitzenden die geschikt zijn voor alle groepen in de samenleving.
Wie betaalt de NOS?
De NOS wordt deels of volledig gefinancierd door de Nederlandse overheid. De NOS-programma’s vloeien voort uit de wettelijke taak van de NOS, die is vastgelegd in de Mediawet, waarin staat dat de NOS programma’s moet maken die zich bij uitstek lenen voor gezamenlijke verzorging.
Is NPO onafhankelijk?
De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk.
Wat is de betekenis van VARA?
V.A.R.A. was oorspronkelijk een acroniem voor “Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs”. Sinds 1957 heette de omroep echter Omroepvereniging VARA, en was het dus officieel geen afkorting meer.
Wat staat er in de Mediawet?
De Mediawet 2008 is een Nederlandse wet die in 2008 is vastgesteld en (op enkele artikelen na) op 1 januari 2009 in werking is getreden. De wet regelt de toelating tot het omroepbestel en stelt eisen aan de publieke omroepen onder andere om te zorgen voor mediapluriformiteit.
Is NOS een omroep?
Die staat in de Mediawet. Er zijn 2 taakomroepen: de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zorgt voor onafhankelijke nieuwsvoorziening; de NTR maakt programma’s over kunst en cultuur, minderheden, jeugd, educatie en achtergrondjournalistiek.
Wat is de doelgroep van NOS?
De kijkers bestaan niet alleen uit kinderen die binnen de doelgroep van 9 tot 12 jaar vallen, maar ook onder jongere kinderen, oudere kinderen en volwassenen is het programma populair (NOS, 2012).
Hoeveel subsidie krijgt de NOS?
Financiering. De Nederlandse publieke omroep wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. De totale OCW-bijdrage bedroeg in 2018 794 miljoen euro. In 2019 bedraagt de bijdrage 780 miljoen euro.
Wie is de baas van de NPO?
Nieuwe NPO-baas Frederieke Leeflang is gepokt en gemazeld, maar niet in de mediawereld. Frederieke Leeflang (52), een Amsterdamse topjuriste en allround bestuurstijger, neemt vanaf januari 2022 het stokje over van Shula Rijxman als nieuwe bestuursvoorzitter van de NPO.