Wie zijn ingeent tegen tbc?

Wie zijn ingeent tegen tbc?

Jonge kinderen kunnen erg ziek worden van tuberculose. Daarom worden kinderen in Nederland, van wie de ouders uit een land komen waar veel tuberculose voorkomt, gevaccineerd tegen deze ziekte. De BCG (Bacillus Calmette-Guérin)-vaccinatie is de vaccinatie tegen tuberculose.

Welke inentingen kreeg je vroeger?

Geschiedenis

  • Pasteur ontdekt vaccinaties tegen cholera, miltvuur en hondsdolheid.
  • Vaccinaties tegen tyfus, difterie en tetanus.
  • Moderne technieken bij het maken of toedienen van vaccinaties.

Waar gebruik je BCG voor?

Het BCG-vaccin bevat verzwakte bacteriën van de stam Bacillus Calmette-Guérin (BCG). Het beschermt tegen infecties met tuberkel-bacteriën en daardoor ook tegen tuberculose (tbc). Het wordt gegeven als vaccinatie aan reizigers naar landen waar deze infectieziekten vaker voorkomen.

Waaruit bestaat het Rijksvaccinatieprogramma?

Het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is het landelijke vaccinatieprogramma in Nederland dat in 1957 is ingevoerd waarbij kinderen ingeënt worden tegen infectieziekten. Deelname aan de vaccinatie is niet verplicht, maar meer dan 95% van de ouders laat hun kind inenten.

Welke landen vaccineren tegen tbc?

Voor welke landen wordt de BCG-vaccinatie geadviseerd? De BCG-vaccinatie is in geen enkel land verplicht, maar wordt voor risicolanden wel aanbevolen onder bepaalde omstandigheden. TBC komt hoofdzakelijk in Afrika, Azië en Zuid-Amerika voor.

Welke vaccinaties zijn er in Nederland?

Nee, vaccinaties zijn niet verplicht….Vaccinatie niet verplicht, toch wel doen

  • beschermt u uzelf en uw kind tegen infectieziekten;
  • beschermt u kwetsbaren (bijvoorbeeld zieke mensen) in uw omgeving;
  • zorgt u ervoor dat infectieziekten zich moeilijker kunnen verspreiden.

Hoe wordt het Rijksvaccinatieprogramma gefinancierd?

Het RVP is het onderdeel van de infectieziektebestrijding dat door de JGZ-organisatie in de regio wordt uitgevoerd. De uitvoering wordt gefinancierd door de gemeente als onderdeel van de uitvoering van de Wpg. Gemeentes ontvangen hiervoor een inwonersbijdrage van het Rijk.

Hoe lang bestaat het Rijksvaccinatieprogramma?

Conyn-van Spaendonck, M. van Blankers-Zanders, T. van Dijk Sinds de start in 1957 is het Rijksvaccinatieprogramma van een programma dat aanvankelijk gericht was op de preventie van 5 ziekten, te weten pokken, difterie, tetanus, kinkhoest en polio, uitgebreid naar 12 ziekten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven