Wat betekent het woord prestatie?

Wat betekent het woord prestatie?

Prestatie is de mate waarin iemand zich inzet om zijn of haar doel te behalen. Voor een prestatie moet men moeite doen.

Wat zijn Prestatiefactoren?

Met prestatie-indicatoren meet men of de doelstellingen zijn gehaald. De prestatie-indicatoren kunnen kwantitatief zijn, bijvoorbeeld ‘een besparing van 5% op de inkoopkosten’ of kwalitatief, bijvoorbeeld ‘95% van de inkooporders is gebaseerd op een overeenkomst opgesteld door de eigen organisatie’.

Wat is performance verbetering?

Performancemanagement gaat verder. Het gaat om ‘continu willen verbeteren op alle niveaus van de organisatie’. Dat is mogelijk door prestatiemanagement tot een levende realiteit in de organisatie te maken. Alle onderdelen gaan ermee aan de gang door de indicatoren te verbinden met hun prestaties.

Wat is een goede KPI?

Een goede KPI is concreet omschreven Prestatie-indicatoren moeten duidelijk geformuleerd zijn en niet op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden. ‘Omzetgroei’ is een te algemeen begrip. Maak bijvoorbeeld duidelijk of het om euro’s of om een percentage gaat.

Wat zijn key metrics?

Kritieke prestatie-indicatoren (ook wel kritische in plaats van kritieke), afgekort KPI’s, zijn variabelen om prestaties van ondernemingen te analyseren. In het Engels worden deze aangeduid als key performance indicators, niet te verwarren met critical success factors, ofwel kritieke succesfactoren.

Waar moet een indicator aan voldoen?

Een houvast om indicatoren te benoemen is de volgende procedure: Benoem een doelstelling waarin een werkwoord en object zijn opgenomen. Een voorbeeld is: ‘het verlagen (werkwoord) van ziekteverzuim (object)’ Definieer de indicator in de vorm van een zelfstandig naamwoord en geef de bijbehorende definitie.

Wat doet een hoofd performance?

Performance management organisatiewise Performance management is a way of life organisatiewise, waarmee men inzicht krijgt in de gerealiseerde prestaties van een organisatie en waarmee men deze kan bijsturen of de successen kan vieren.

Wat is organisatie performance?

“ Performance management is het proces waarbij sturing van de organisatie plaatsvindt door het systematisch vaststellen van missie, strategie en doelstellingen van de organisatie, deze vervolgens te vertalen naar alle organisatieniveaus en meetbaar te maken door rapportages van kritische succesfactoren en prestatie- …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven