Hoe koperdraad strippen?

Hoe koperdraad strippen?

Het is dan wel handig om te bekijken hoe je dat strippen gaat doen; je kunt een tang gebruiken om de kabel vast te houden, en dan met zo’n simpele striptang met een stelschroefje steeds ongeveer 10cm of zo strippen, en de kabel afknippen als het blanke stuk te lang wordt.

Welke tang gebruik je best om elektriciteitsdraad te ontmantelen?

Een striptang gebruik je om de mantel rondom een elektrische geleider te verwijderen. Draden strippen kan je met veel verschillende materialen doen, zoals een breekmes, een zijkniptang,… maar het beste is nog altijd de striptang.

Wat is de beste striptang?

De Knipex 1262180 Afstriptang is wat ons betreft de beste professionele striptang. Deze striptang ligt heerlijk in de hand, is licht van gewicht en werkt bovenal zeer nauwkeurig. Ook kun je meerdere soorten draden strippen en maak je gebruik van enkele handige functies. Echt een ideale striptang voor elke professional.

Hoe kabels ontmantelen?

Knip de draad aan het uiteinde recht af. Dit doe je met een zijsnijtang. Stel de ontmanteltang in op de juiste lengte (ideaal is 8mm) indien het een automatische striptang betreft.

Hoe ver kabel strippen?

Installatiedraad strippen Stel de striptang in op de dikte van de koperen geleider met behulp van de stelschroef. Zet de striptang 0,5 tot 1,5 cm over het uiteinde van de installatiedraad en knijp de tang dicht. Trek nu de tang terug terwijl je de installatiedraad strak vasthoudt. Strip nooit te veel draad bloot.

Hoe werkt een Jokari mes?

Dankzij het intelligente beugelswisselsysteem kunnen alle gangbare kabeltypen, van 4 tot 70 mm diameter, met slechts één gereedschap worden gestript. Het snijden kan direct worden gecontroleerd via het unieke kijkvenster in de metalen beugel.

Welke automatische Striptang?

De 8 Beste Striptangen

1 STANLEY FMHT0-96230 FatMax Automatische Striptang – krimp-/isoleertang – 6 tot 10 mm2 €19.39
5 Draadstripper – Automatische Striptang – 3 in 1 draadstripper – 0,2 tot 6,0 mm² striptang €19.95
6 Knipex 1262180 Afstriptang – Zelfinstellend – 180mm €30
7 Automatische striptang kunststof €12.95

Hoe werkt een automatische Striptang?

Automatische striptang De tang meet zelf hoe diep het mes of de mesjes ingesteld moeten worden voor de diameter van de kabel en werkt daardoor sneller. Vaak heeft deze striptang ook nog andere functies, zoals bijvoorbeeld het klemmen van kabelschoenen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven