Wat is een monopoly geld en start?

Wat is een monopoly geld en start?

Monopoly geld en start Het aantal spelers is van 1 t/m 6, maar als er 6 spelers zijn dan is het eigenlijk de bedoeling dat een 6e speler alleen maar als bank meespeelt en de eigendommen en het geld verzorgt. Alle spelers kiezen een pion en zetten deze op start. Alle kanskaarten en algemeen fonds kaarten worden geschud en op de tafel gelegd.

Wat is het spel Monopoly?

Het spel monopoly (Engels voor monopolie) is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het is in 26 talen verkrijgbaar. Sinds 1935, het jaar dat het spel door Parker Brothers op de markt gebracht werd, zijn ruim 200 miljoen exemplaren verkocht. Ook verschijnen regelmatig bijzondere edities.

Wat is een monopoly bordspel?

Monopoly is een bordspel wat over straten, huizen en onderhandelen gaat en wat nog steeds vaak uit de kast wordt getrokken om samen te spelen. En hoewel het een bordspel is waar veel geluk bij komt kijken, of misschien juist wel om dat deze geluksfactor aantrekkelijk is, blijft het een spel wat met plezier wordt gespeeld.

Wat is een zuiver monopolie?

In een zuiver monopolie is er geen enkel alternatief. Is er niet één, maar zijn er enkele aanbieders van een bepaald product of dienst, dan spreekt men van een oligopolie. Is er, omgekeerd, sprake van één koper of afnemer van een product of dienst dan spreekt men van een monopsonie.

Wat is de natuurlijke monopolie?

Een natuurlijke monopolie ontstaat als gevolg van een beperkte aanvoer van grondstoffen in bepaalde regio’s. Bijvoorbeeld: India en Pakistan hebben het monopolie over jute en Zuid-Afrika heeft het monopolie over diamanten.

Is Monopoly gelijk aan de klassieker?

Deze versie van Monopoly is in essentie gelijk aan de klassieker, maar er zijn twee soorten spelers: monopolisten en concurrenten die de strijd met elkaar aangaan. De regels voor de verschillende soorten spelers lopen uiteen, waardoor Monopoly spontaan een nieuw element heeft gekregen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven