Hoe gebruik je een tacker?
In principe is een tacker een soort nietmachine, maar dan krachtiger. Ze worden gebruikt voor hetzelfde doel: (verschillende) materialen aan elkaar bevestigen. Het verschil tussen de twee is dat een nietmachine de pootjes van het nietje ombuigt, waar een tacker dat niet doet.
Hoe werkt pneumatische tacker?
Pneumatische hechtapparatuur is geen toverij. Het werkt doordat een bepaalde hoeveelheid lucht snel van het ene deel van het apparaat naar het andere deel verplaatst wordt. Alle lucht tackers werken ongeveer op dezelfde manier, dat wil zeggen, ze slaan of klinken een bevestigingsmiddel vast.
Hoe werkt een accu tacker?
Het principe van een elektrische tacker is relatief eenvoudig: Het nietmagazijn – ook wel magazijn of nietuitgifte genoemd – wordt gevuld met nieten of spijkers, die met een druk op de knop van het apparaat met hoge snelheid in het materiaal worden geschoten.
Wat zijn de beste tackers?
Beste tacker
- Onze top 5 tackers.
- Beste allerbeste tacker op accu voor nietjes en spijkers – DeWalt DCN692N.
- Beste pneumatische tacker (op lucht) – Metabo DKNG 40-50.
- Beste snelle tacker/spijkermachine – Stanley FatMax FMC792D2-QW.
- Beste mechanische tacker – Stanley 6-TR75.
Hoeveel bar heeft een tacker nodig?
Voor een nagelpistool maakt de druk bijna niet uit. Zeker niet met brads. 6 bar is ruim voldoende. En het debiet is ook niet echt belangrijk omdat je maar weinig lucht per nagel nodig hebt.
Welke tacker voor hout?
Constructietacker of afwerktacker Constructietackers zijn geschikt om (hout)constructies te maken die zeer stevig dienen te zijn. U kunt hierbij denken aan gevelbekleding, houtskeletbouw, (onder)vloeren en pallets bijvoorbeeld. Deze tackers maken gebruik van spijkers met een grotere diameter dan afwerktackers.
Waar op letten bij tacker?
In principe is een tacker een soort nietmachine, maar dan krachtiger. Bij een tacker gaan de nieten of brads volledig het materiaal in. Het is daarom belangrijk dat u weet hoe lang de nieten/brads moeten zijn, zodat ze ver genoeg het materiaal in gaan, maar er aan de andere kant niet uitkomen.