Hoeveel statiegeld is een fles bier?

Hoeveel statiegeld is een fles bier?

Statiegeld wordt ook op bierflessen (€ 0,10) en kratten (€ 0,75/€ 1,50 voor halve/hele lege kratten) geheven. Voor een bierkrat met 24 flesjes wordt dus € 3,90 statiegeld gevraagd, voor een krat bier met 12 flesjes (bijvoorbeeld van Bavaria) € 1,95.

Hoeveel krijg je voor statiegeld?

Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) blijft het 25 cent. Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars. Deze maatregel moet leiden tot veel minder plastic zwerfafval.

Hoeveel statiegeld krat cola?

frisdrank Coca Cola | Krat 12×1 liter | statiegeld € 5,00.

Wat kost een fust bier van 50 liter?

Voor een 50 liter vat Heineken of Grolsch betaalt u als particulier al snel zo’n €140-, tot €150-, bij de slijterij. Onze adviesverkoopprijs aan particulieren (inclusief btw) is €95,00.

Hoe weet je of een fles statiegeld heeft?

Statiegeld in Nederland Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.

Hoe herken je statiegeld flesjes?

De kleine plastic flesjes met water of frisdrank waar statiegeld op zit, zijn te herkennen aan een speciaal logo op het flesje. Dat logo zie je op de foto hieronder. De flesjes moeten het liefst onbeschadigd en met dop worden ingeleverd bij de inzamelpunten.

Hoe herken je flessen met statiegeld?

Achterop het flesje, op het etiket, staat altijd aangegeven of er statiegeld op het bierflesje zit. Als er niks op het flesje staat, betekent dat dat er geen statiegeld op zit.

Kun je een lege krat inleveren?

Bierflesjes en kratjes kunnen niet overal worden ingeleverd. De bieren kunnen alleen ingeleverd worden in een winkel waar ze dat merk verkopen. Zo kun je een krat of een flesje Amstel niet bij de Lidl of Aldi inleveren.

Kan je een lege krat inleveren?

De lege kratten en lege flessen bier kun je bij elke supermarkt in Nederland inleveren. De meeste supermarkten hebben hier een speciale afdeling voor met een speciale machine die de lege flessen en kratten innemen en automatisch alles bij elkaar optelt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven