Hoe lang is de opzegtermijn?

Hoe lang is de opzegtermijn?

Uw opzegtermijn mag niet langer zijn dan 6 maanden. Is uw opzegtermijn langer dan 1 maand? Dan moet die van uw werkgever 2 keer zo lang zijn. Stel: u spreekt een opzegtermijn af van 5 maanden.

Hoe lang is de opzegtermijn? De opzegtermijn is een minimumtermijn, dus je mag een langere opzegtermijn in acht nemen. De opzegtermijn wordt over volledige kalendermaand berekend. Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni.

Wanneer is de opzegtermijn langer dan 26 weken?

Wanneer de opzegging wordt gegeven door de werkgever om ten einde te lopen de 1ste dag van de maand na die waarin je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt (d.i. 65 jaar), kan de opzegtermijn niet langer zijn dan 26 weken. In België werk je in een sector, ook wel paritair comité genoemd.

Wanneer kan de opzegtermijn teruggebracht worden?

De opzegtermijn kan worden teruggebracht tot 26 weken indien het ontslag wordt gegeven in het vooruitzicht van een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) door een werkgever in moeilijkheden of in herstructurering.

Hoe bereken je de opzegperiode?

Bereken zelf je opzegperiode met onze tool opzeg of ga in de tabel na welke termijn je dient uit te doen: Nieuwe regeling. In tegenstelling tot wat vaak het geval was voor arbeiders is het niet langer mogelijk opzegtermijnen te bepalen die van sector tot sector verschillen.

Wat is de duur van de opzegtermijn?

De duur van de opzegtermijn, uitgedrukt in weken, wordt bepaald op grond van je anciënniteit. Er wordt een onderscheid gemaakt naargelang het een opzegging door de werkgever dan wel door de werknemer betreft. Voor de tegenopzegging, gelden kortere opzegtermijnen.

Wanneer eindigt de opzegtermijn voor de werknemer?

Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao. De opzegtermijn voor de werknemer is standaard één maand.

Wat is de opzegtermijn van de arbeidsovereenkomst?

Opzegtermijn en vso De opzegtermijn geldt stikt genomen alleen bij het opzeggen van de arbeidsovereenkomst. Als je met je werkgever in overleg het dienstverband beëindigd (‘met wederzijds goedvinden’) via een vaststellingsovereenkomst geldt de opzegtermijn niet.

De opzegtermijn is afhankelijk van hoe lang de werknemer in dienst is: Korter dan 5 jaar, 1 maand opzegtermijn. Tussen 5 en 10 jaar, 2 maanden opzegtermijn. Tussen 10 en 15 jaar, 3 maanden opzegtermijn. 15 jaar of langer, 4 maanden opzegtermijn.

Bij een contract die 5 tot 10 jaar heeft geduurd: 2 maanden. Bij een contract die 10 tot 15 jaar heeft geduurd: 3 maanden. Bij een contract die 15 jaar of langer heeft geduurd: 4 maanden. Het is mogelijk om van deze termijnen af te wijken door in het contract een afwijkende opzegtermijn af te spreken.

Wat zijn de opzegtermijnen van een dienstverband?

In de wet worden in artikel 7:672 van het Burgerlijk Wetboek de opzegtermijnen opgesomd: – een dienstverband dat korter heeft geduurd dan vijf jaar: één maand; – een dienstverband dat vijf jaar of langer, maar korter dan tien jaar heeft geduurd: twee maanden;

Wat is een opzegtermijn voor de werknemer?

Opzegtermijn vast contract. Voor de werknemer De opzegtermijn voor de werknemer is normaal gesproken één maand. Werkgever en werknemer kunnen in het arbeidscontract een afwijkende opzegtermijn afspreken. Vermeldt het contract een langere opzegtermijn voor u als werknemer? Dan mag die opzegtermijn maximaal 6 maanden zijn.

Wat is de opzegtermijn van een contract?

De wet geeft aan dat de opzegtermijn voor de werkgever afhankelijk is van de duur van het contract. Die opzegtermijn is: Bij een contract die korter dan 5 jaar heeft geduurd: één maand. Bij een contract die 5 tot 10 jaar heeft geduurd: 2 maanden. Bij een contract die 10 tot 15 jaar heeft geduurd: 3 maanden.

Wanneer moet je een opzeggingstermijn respecteren?

Als je ontslag neemt, moet je een opzeggingstermijn respecteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gegeven. De wijze waarop de duur van deze periode moet worden berekend, hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst. Indien je na 1 januari 2014 bent gestart,

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven