Wat wil zeggen repliceren?

Wat wil zeggen repliceren?

(repliceerde, heeft gerepliceerd), 1. antwoorden, inbrengen tegen het gezegde; 2. (recht) antwoorden op het eerste verweer van de gedaagde; 3. antwoorden met een zeker verweer.

Waar gebeurd translatie?

De translatie speelt zich af in het ribosoom en verloopt aan de hand van transfer-RNA (tRNA). Het ribosoom wandelt tijdens dit proces met een stapgrootte van een codon over het mRNA. Aan het eind van het mRNA zit een stopcodon, waaraan zich geen tRNA kan aanhechten. Daar stopt de aanmaak van het eiwit.

Wat betekent het woord vergt?

(vergde, heeft gevergd), vorderen, eisen: hoe kunt u dat van mij vergen? ; ik verg niets onbillijks ; gehoorzaamheid vergen ; te veel van zijn krachten vergen ; de aandacht vergen, vereisen, vragen.

Hoeveel Centromeren heeft een mens?

Mensen hebben gewoonlijk 22 paren homologe chromosomen (autosomen) en als geslachtchromosomen 2 x chromosomen (bij meisjes/vrouwen), of 1 x en 1 y chromosoom (bij jongens/mannen), dus in totaal 46 chromosomen per lichamscel (zie menselijk karyogram; waarbij 2n = 46) en 92 chromatiden per cel na replicatie.

Wat gebeurt er bij translatie?

De translatie is het biologische proces waarbij de eiwitcoderende sequentie van een mRNA-molecuul gebruikt wordt voor de synthese van een eiwit. De volgorde van nucleotiden, opgeslagen in een mRNA-streng, wordt tijdens de translatie vertaald naar een volgorde van aminozuren.

Wat is een translatie?

[Lat. translatio = overbrenging, verplaatsing, van trans-ferre, trans-latum = overbrengen, verplaatsen] 1 (mechanica, meetkunde) beweging van een lichaam of figuur in de ruimte of in het platte vlak waarbij alle punten gelijke lijnstukken op onderling evenwijdige rechte lijnen doorlopen; 2 (kerkgesch.)

Hebben gevergd?

Vergen definities Vervoegingen: heeft gevergd (volt. deelw.) nodig zijn Voorbeeld: `De inspanning heeft te veel van haar krachten gevergd. `Synoniemen: vereisen, vrag…

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven