Waarom heet Japanse mix Japanse mix?

Waarom heet Japanse mix Japanse mix?

Japanse zoutjes (Senbei) (Japans: 煎餅) is een snack van rijst die van oorsprong uit Japan komt. Wanneer de verpakking kleinere zoutjes bevat, is dit vaak in een mix van smaken, die veel onder de naam Japanse mix wordt verkocht. Deze bevatten soms ook varianten met pinda’s.

Hoe maak je Japanse mix?

Japanse mix zijn eigenlijk niets anders dan een mix van Japanse zoutjes. Het hoofdbestanddeel van de Japanse mix is rijstebloem. Rijstebloem is het product dat overblijft na het vermalen van rijstkorrels zonder zaden en kiem. Het rijstebloem wordt vermengd met heet water, waar vervolgens een deeg van wordt gekneed.

Hoe slecht is Japanse mix?

Een handje Japanse zoutjes levert toch al snel 100 kilocalorieën. Een aantal handjes Japanse mix eten staat dus al snel gelijk aan een aantal suikerklontjes. En dan leveren de zoutjes natuurlijk ook nog zout. Het advies is om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te gebruiken.

Hoeveel koolhydraten zitten er in Japanse mix?

1 schaaltje (50 gram) japanse mix bevat:

Energie 210 kcal
Koolhydraten 37,8 g
– waarvan suikers 1,2 g
Vezels 0,8 g
Eiwit 5,4 g

Welke zoutjes minste calorieen?

Zoute stengels, Japanse mix of popcorn zijn goede vervangers. Ze bevatten alledrie aanmerkelijk minder calorieën dan de bekende zoute pinda’s. Ook tortillachips zijn relatief caloriearm.

Hoeveel calorieën zitten er in een Japanse mix?

1 schaaltje (50 gram) japanse mix bevat:

Energie 210 kcal
Vet 4 g
– waarvan verzadigd 0,6 g
Koolhydraten 37,8 g
– waarvan suikers 1,2 g

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven