Welke opleiding heb je nodig voor boekhouding?

Welke opleiding heb je nodig voor boekhouding?

In het Nederlandse onderwijs is boekhouding een opleiding op mbo-niveau 4 of hbo-niveau bachelor. Ook in sommige financiële studierichtingen aan de universiteit leer je boekhouden.

Heb je economie nodig voor accountant?

Op de middelbare school kun je het beste het profiel Economie en maatschappij volgen. Tijdens de studie zul je vakken tegenkomen over bedrijfseconomie, automatisering, fiscaal recht en financiële administratie. Projecten en stage zijn een vast onderdeel van het studieprogramma.

Wat kun je met basiskennis boekhouden?

Wat kun je wanneer je het PDB op zak hebt Wanneer je het Praktijkdiploma boekhouden in bezit hebt, dan kun je bij bedrijven en instellingen in het MKB de boekhouding gaan voeren, maar je kunt er ook mee terecht voor een leuke baan op boekhoudkundig of administratief gebied bij grotere bedrijven en instellingen.

Hoe wordt je gecertificeerd boekhouder?

Het is namelijk een vrij beroep. Je hoeft dus geen opleidingen, certificaten of diploma’s te hebben om boekhouder te zijn. Je wordt verder ook niet gecontroleerd, dus iemand zonder enige boekhoudkennis zou een administratiekantoor op kunnen zetten. Vrijwel alle boekhouders volgen echter wel een opleiding.

Hoe moeilijk is Accountancy?

,,De verschillen tussen opleidingen staan door de jaren heen tamelijk vast. Of een opleiding het goed doet of niet, is vaak een kwestie van vraag en aanbod. ,,Accountancy en de nummer twee econometrie zijn allebei heel lastige studies. Degenen die uiteindelijk slagen, zijn schaars.

Welke wiskunde voor Accountancy?

Leerlingen met het profiel C&M (havo) adviseren wij Wiskunde A te kiezen; Leerlingen met het profiel E&M zijn zonder meer toelaatbaar, maar adviseren wij Bedrijfseconomie (voorheen M&O) te kiezen.

Hoeveel verdient zelfstandig boekhouder?

Een pas afgestudeerde boekhouder zonder ervaring ontvangt een maandelijks loon van ca. 2500 euro bruto. Iemand met meer dan 10 jaar ervaring in het boekhoudvak mag rekenen op een salaris van 4000 euro bruto per maand.

Wat kan je bereiken met BSO?

Zo kan je toch nog naar de unief of de hogeschool met een diploma BSO Kantoor-Logistiek of BSO Kantoor-Kantooradministratie. Aan de andere kant komt er ook een 7de jaar dat volledig op de arbeidsmarkt gericht is. Dit type bereidt de jongere voor op een bepaald beroep.

Welke richtingen zijn er in BSO?

Studierichtingen

  • Haar- en schoonheidsverzorging (2de graad bso)
  • Haarstilist (7de leerjaar bso)
  • Haarverzorging duaal (3de graad bso)
  • Haarzorg (2de en 3de graad bso)
  • Handel (2de en 3de graad tso)
  • Handel-talen (2de graad tso)
  • Haventechnieken (Se-n-Se tso)
  • Hippisch assistent duaal (2de graad bso)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven