Wat is een passant huisarts?

Wat is een passant huisarts?

Je bent verzekerd van beschikbaarheid van de huisarts of de huisartsenpost. Als je niet bent ingeschreven wordt je gezien als passant (zoals bijvoorbeeld toeristen) en moet je je legitimatie tonen. Als er sprake is van spoed wordt je gewoon geholpen.

Kan ik naar een andere huisartsenpost?

In principe zijn huisartsen verplicht om diensten te doen op de huisartsenpost die hoort bij hun eigen woonplaats. Als u naar een andere HAP gaat, dan hoort dit waarschijnlijk niet bij het gebied van uw eigen huisarts. Dit is de reden voor de beperking van vrije keuze.

Kan ik zomaar naar de Spoedeisende Hulp?

Spoedeisende hulp is de afdeling voor acute problemen, diagnoses en behandeling. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing van de huisarts nodig maar bij duidelijke spoedgevallen kunt u natuurlijk direct langskomen.

Hoeveel kost een doktersafspraak?

We zetten voor u de belangrijkste wijzigingen voor huisartsen op een rijtje: Een raadpleging stijgt van 25,43 euro naar 26,28 euro. Een huisbezoek stijgt van 37,61 euro naar 38,86 euro. Een GMD kost voortaan 31 euro (was 30 euro)

Wat is een kwartaalabonnement huisarts?

Wij betalen huisartsen elk kwartaal een bedrag per verzekerde. Ook als je dat kwartaal niet naar de huisarts gaat. Je hebt dus eigenlijk een soort abonnement op de huisarts. Met dit bedrag kan de huisarts zijn praktijk runnen en ervoor zorgen dat hij voor je klaarstaat als je een keer zorg nodig hebt.

Kun je 2 huisartsen hebben?

Kan ik bij meerdere huisartsen zijn ingeschreven? Nee, u kunt maar bij één huisartsenpraktijk zijn ingeschreven. Wanneer u zich inschrijft bij een nieuwe huisarts, meldt de nieuwe huisarts u aan in het landelijk systeem.

Wat is passanten tarief?

Als u ondanks de wettelijke verplichting niet bent verzekerd, moet u alsnog een basisverzekering afsluiten. Doet u dit niet, dan moet u de volledige kosten van de behandeling zelf betalen. Dit is het zogenaamde passantentarief.

Waar mag je de huisartsenpost voor bellen?

De huisartsenpost is er voor spoedeisende gezondheidsklachten, waarvoor u anders uw huisarts zou bellen. De Spoedeisende Hulp bij het ziekenhuis is bedoeld voor ernstige situaties, waarbij inzet van een medisch specialist nodig is. Bij twijfel belt u eerst de huisartsenpost.

Wat is het Passantentarief?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven