Wat doet een Brandstofregelaar?

Wat doet een Brandstofregelaar?

De brandstofdrukregelaar is een onderdeel van de motor van een auto dat ervoor zorgt dat de brandstoftoevoer constant blijft. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de motor een zo laag mogelijk brandstofverbruik heeft en deze rustig kan draaien.

Hoe meet je brandstofdruk?

Plaats een manometer in de brandstoftoevoerleiding naar de ‘common-rail’. Start de motor, laat deze stationair draaien. De manometer moet nu 2,8 tot 3,3 bar aanwijzen. Als de druk te hoog of te laag is, moet de drukregelaar worden vervangen, maar vervang eerst het brandstoffilter.

Wat is een brandstofdruk sensor?

De Brandstofdruk sensor is een belangrijk onderdeel in de moderne motormanagementsystemen. Om de druk te meten, kan de inspuiting hierop aangepast worden. Hoe hoger de druk is, hoe meer brandstof er in de verbrandingskamer gespoten zal worden. Mocht de brandstofpomp een defect hebben, kan de druk te laag worden.

Wat is Raildruksensor?

Raildruksensor: De raildruksensor is een MAP-sensor (een piëzoresisterende halfgeleidersensor). Deze sensor geeft de druk die in de brandstofgalerij heerst door aan de ECU. Bij een drukverschil zal er een andere spanning worden doorgegeven dat de regeleenheid vervolgens herkend.

Wat doet een Raildruksensor?

Wat is Raildruk?

Er heerst een constante brandstofdruk op de ingang van de injector. Dit is de zelfde druk als in de brandstofrail aanwezig is. Doordat de raildruk en de openingen van de injectoren altijd constant zijn, weet het motormanagement precies hoeveel brandstof er in een bepaalde tijd ingespoten wordt.

Wat is een Raildruksensor?

De raildruksensor is een MAP-sensor (een piëzoresisterende halfgeleidersensor). Deze sensor geeft de druk die in de brandstofgalerij heerst door aan de ECU. Als de druk te hoog wordt zal het drukregelventiel de druk verminderen. Er gaat dan meer brandstof naar het retourgedeelte (en wordt teruggevoerd naar de tank).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven