Kan je een cavia eten?

Kan je een cavia eten?

De cavia’s worden door de meeste Ecuadoranen dan ook vooral gegeten bij feestmaaltijden. Het vlees van dit kleine knaagdier is een echte delicatesse. Het schijnt veel proteïne te bevatten en weinig vet.

Wat eten cavia ́S?

Het ideale voedingsschema van een cavia bestaat uit drie essentiële onderdelen: groenvoer, hardvoer en ruwvoer. Onder groenvoer verstaan we gras, groentes, planten en kruiden. Vooral wortel, andijvie, en bleekselderij zijn voedingsrijk en vindt je cavia heerlijk.

Wat heb je nodig als je een cavia wilt?

Wat heb je allemaal nodig voor cavia’s?

  • Caviakooi.
  • Voerbakje.
  • Drinkflesje.
  • Hooiruifje.
  • Huisje.
  • Bodembedekking.
  • Caviavoer.
  • Hooi.

Wat mag een cavia eten?

Wat mag een cavia eten? Cavia’s zijn strikt herbivoor. Dit betekent dat ze, net als konijnen, alleen maar groenvoer eten. Ze eten geen vlees of vleesproducten, echte veganisten dus. In het wild eten cavia’s allerlei soorten grassen en planten. Daarom is het belangrijk dat je cavia constant beschikking heeft over vers hooi.

Welke cavia’s zijn gek op fruit?

De meeste cavia’s zijn gek op andijvie en wortel, en het is ook nog eens heel gezond! In plaats van groente mogen cavia’s ook fruit zoals appel, banaan, sinaasappel, peer. Niet alle cavia’s vinden alles even lekker, dus het is een kwestie van uitproberen.

Waar mogen cavia’s fruit krijgen?

In plaats van groente mogen cavia’s ook fruit zoals appel, banaan, sinaasappel, peer. Niet alle cavia’s vinden alles even lekker, dus het is een kwestie van uitproberen. Fruit bevat vaak veel vocht, dus ze mogen elke dag niet teveel krijgen.

Wat is de juiste balans voeding bij cavia?

Bij de juiste balans voeding moet een cavia naast hardvoer ook elke dag verse groenten en fruit eten met voldoende vitamine C zoals andijvie, witlof of wortel. Wij geven dit twee tot drie keer per dag aan onze cavia’s. Vergis je niet, een goede voeding is erg belangrijk. Doe je dit niet dan kan je cavia op den duur allerlei ziekteverschijnselen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven