Hoe werkt een uitwisseling?

Hoe werkt een uitwisseling?

Tijdens een uitwisseling woon je in een ander land en leer je een vreemde taal terwijl je de cultuur ontdekt. Een uitwisseling kan minimaal een paar weken tot maximaal een jaar duren en omvat altijd een aantal lessen en veel vrije tijd.

Wat is een internationale uitwisseling?

Een uitwisseling of talenreis is een manier om invulling te geven aan het begrip wereldburgerschap. Dankzij een uitwisseling of talenreis ontstaat er samenwerking tussen docenten van verschillende disciplines.

Wat mee te nemen op uitwisseling?

Vergeet je waardevolle spullen niet: paspoort, portemonnee (met pinpas/cash/creditcard), mobiel, laptop, e-reader, koptelefoon/oortjes, opladers, etc. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je verzekeringspasje/papieren, je vaccinatieboekje en (nood)nummers.

Waarom op Exchange?

Waar je je in het begin misschien nog de ultieme toerist voelt, weet jij na een tijdje precies waar alles zit en begin je je zelfs ’thuis’ te voelen. Vrienden uit de hele wereld.De vriendschappen die gesloten worden, zijn echt heel hecht én zo heb je overal op de wereld er wel een vakantieadresje bij. Win-win dus.

Wat is Erasmus uitwisseling?

Erasmus uitwisselingsprogramma en Erasmusbeurs om in het buitenland te studeren. Erasmus is het Europees mobiliteitsprogramma voor het hoger onderwijs, waarmee u een deel van uw studies of stage in het buitenland kunt doen. Daarnaast zijn er een beperkt aantal plaatsen voor uitwisselingen met landen buiten Europa.

Wat mee te nemen op Erasmus?

Het meest logische antwoord op de ‘wat moet ik meenemen?-vraag bestaat uit je paspoort, identiteitsbewijs, tickets, bankpassen die ook in het buitenland worden geaccepteerd, contant geld en kopietjes van belangrijke documenten, waaronder je reisverzekering.

Wat neem je mee op studiereis?

Handbagage en onderweg

  • paspoort/identiteitskaart.
  • instapkaart vliegtuig.
  • documententasje.
  • reis-en taalgids.
  • mobiele telefoon.
  • hersluitbaar plastic zakje.
  • tijdschriften/boeken.
  • extra kleding.

Waarom op Erasmus gaan?

De allerbelangrijkste reden om op Erasmus uitwisseling te gaan is omdat je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd tegemoet gaat. Vele ex-Erasmusstudenten zien hun tijd in het buitenland nog steeds als de mooiste tijd van hun leven. Grote kans dat dit ook voor jou het geval zal zijn. Twijfel dus niet en ga ervoor!

Hoe duur is een Exchange Year?

Wanneer je ervoor kiest om een jaar of een half jaar in Amerika op een highschool te verblijven, dan moet je denken aan een totale kostenpost van ongeveer €8000. Deze kosten zijn hetzelfde voor een half jaar als voor een jaar en is inclusief vliegtickets en verblijf in een Amerikaans gastgezin met eten en drinken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven