Wat heb je nodig om bij Uber aan te melden?

Wat heb je nodig om bij Uber aan te melden?

Wil je voor Uber aan de slag, dan moet je je in feite laten omscholen tot taxichauffeur. Je moet een officiële chauffeurskaart ‘halen’ (een soort rijbewijs voor taxichauffeurs, compleet met examen bij het CBR), een taxivergunning aanvragen en je als taxibedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Is er Uber in Arnhem?

ARNHEM – Wie in Arnhem of Nijmegen met de taxi wil, kan voortaan ook een beroep doen op Uber. Het taxibedrijf is sinds dinsdag in deze regio actief met chauffeurs. Officieel gaat het om UberX, de meest populaire dienst van Uber.

Is er Uber in Nederland?

In Nederland kunnen alleen officieel erkende taxichauffeurs voor Uber aan de slag. De omstreden UberPop-dienst, waarbij chauffeurs zonder licentie in hun eigen auto kunnen bijverdienen zoals in de Verenigde Staten, is hier sinds 2014 verboden. De kosten hiervoor zijn voor de rekening van de chauffeur.

Wanneer mag u in Nederland blijven rijden met het buitenlandse rijbewijs?

U mag 185 dagen nadat u in Nederland bent komen wonen blijven rijden met uw buitenlandse rijbewijs. Daarna moet u een Nederlands rijbewijs hebben.

Wat is een nationaal rijbewijs?

Een Europees nationaal rijbewijs is een rijbewijs dat door een lidstaat van de Europese Unie of van de Europese Economische Ruimte wordt afgeleverd.

Wat is een Europees Nationaal rijbewijs?

Een Europees nationaal rijbewijs is een rijbewijs dat door een lidstaat van de Europese Unie of van de Europese Economische Ruimte wordt afgeleverd. Men mag in België op de openbare weg rijden als men houder is van een geldig Europees nationaal rijbewijs. Omwisselen van een Europees nationaal rijbewijs

Wat is de geldigheid van een Europees Nationaal rijbewijs?

De geldigheidsduur van een Europees nationaal rijbewijs is maximum 15 jaar. De door de lidstaten afgegeven rijbewijzen worden onderling erkend. Zolang de geldigheidsduur van het Europees rijbewijs niet dreigt te verlopen, is de omwisseling tegen een Belgisch nationaal rijbewijs niet nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven