Wat bespreek je met een studieadviseur?

Wat bespreek je met een studieadviseur?

Het voeren van een gesprek over je studievoortgang bij twijfels over je studie of vanwege persoonlijke problemen. Het laten registreren van studievertraging. Het maken van een studieplan. Studieadvies over het bindend studieadvies (BSA).

Wat is een studiebegeleider?

Een studieadviseur is het aanspreekpunt voor studenten tijdens het volgen van een opleiding. Zij kunnen bij de adviseur terecht met vragen, twijfels en problemen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de te nemen vervolgstappen in hun studie of als ze vastlopen in hun opleiding door privé-issues.

Wie is mijn studieadviseur WUR?

Bij elke opleiding is een studieadviseur je eerste aanspreekpunt. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht met vragen over studieplanning en vakkenkeuze, voor informatie over stage en vrijstellingen en verbetering van studievaardigheden. Je kunt zelf een afspraak met de studieadviseur maken.

Hoeveel kun je verdienen als studiebegeleider?

Een Studieadviseur werkzaam bij een Universiteit wordt ingeschaald in schaal 10. Dit betekent een bruto maandloon van tussen de €2379 en €3755. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij volledige aanstelling).

Wat doe je als studieloopbaanbegeleider?

Studieloopbaanbegeleiding is een belangrijk onderdeel van een beroepsopleiding. De studiecoach helpt een student bij het maken van studiekeuzes en bij de persoonlijke ontwikkeling van de student. Met hulp van de studiecoach krijgt een student inzicht in de eigen kwaliteiten, ambities en loopbaancompetenties.

Hoe word ik studiebegeleider?

In Nederland bestaat geen specifieke opleiding tot studieadviseur. Zodra je studieadviseur bent geworden, kan je meestal via je instelling deelnemen aan een professionaliseringstraject en/of de cursussen van de LVSA.

Wat kun je vragen voor bijles geven?

De vraag naar privélessen en bijles geven groeit en steeds meer leraren die toch al niet tevreden zijn over hun salaris en werktijden, besluiten daarom als bijles docent aan de slag te gaan. Uurtarieven zijn verschillend, ze variëren van 15 euro tot meer dan 30 euro per uur, afhankelijk van verschillende factoren.

Wat doet een SLB docent?

Loopbaanbegeleiding. Een studieloopbaanbegeleider stimuleert studenten om zoveel mogelijk uit hun studie te halen. De studieloopbaanbegeleider is er ook om de talenten van studenten te herkennen en te stimuleren. De SLB-er zal samen met de student de verbinding leggen tussen wat de student wil en wat hij kan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven