Wat is het verschil tussen een sweater en hoodie?

Wat is het verschil tussen een sweater en hoodie?

De hoodie is in principe hetzelfde als een sweater, alleen dan mét een capuchon. Dit maakt een hoodie erg casual en minder geschikt voor nette of formele gelegenheden.

Wat is verschil tussen trui en sweater?

Het verschil tussen een trui en een sweater zit voornamelijk in de stof en de afwerking. Een trui wordt vaak gebreid van schapenwol, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor synthetisch garen of katoen. De klassieke trui hoeft niet altijd mouwen te hebben, zoals dat wel het geval is bij een sweater.

Hoe noem je een mouwloze trui?

Een debardeur, slip-over of spencer is een gebreid, knooploos en mouwloos vest. Deze mengvorm van trui en gilet kan worden gedragen onder een colbert. Het woord debardeur is afgeleid van het Franse woord débarder, wat ‘schepen lossen’ betekent. De debardeur was namelijk een typisch kledingstuk van de havenarbeiders.

Is hoodie een trui?

Het is een trui met lange mouwen en het heeft meestal een buidelzakje op de buik. De capuchon maakt een hoodie extra comfortabel en warm, dit zorgt er weer voor dat het een perfecte trui is om tijdens koude zomeravonden of op een relaxte dag in de herfst of winter.

Waarom heet een sweater een sweater?

De naam verwijst naar het oorspronkelijke gebruik in het begin van de 20ste eeuw, namelijk tijdens het sporten, waarbij sweat duidt op zweten, met als connotatie: druk bezig zijn, een inspanning leveren (vergelijk: “zich in het zweet werken”, “dat kost zweet”).

Hoeveel soorten truien bestaan er?

Per trui

Trui Klassement
Gele trui Leiderstrui Ronde van Frankrijk Leiderstrui Ronde van Zwitserland Puntentrui Ronde van België Diverse andere klassementen
Gouden trui Oude leiderstrui Ronde van Spanje
Groene trui Puntentrui Ronde van Frankrijk Puntentrui Ronde van Spanje Bergtrui Ronde van Italië Diverse andere klassementen

Wat betekent sweater?

De sweater, of sweatshirt, is een sportieve trui met lange mouwen en een hooggesloten ronde hals. Het woord sweater komt uit Engeland en de VS en is oorspronkelijk gemaakt om in te sporten. Vandaar de naam ‘sweat’, dat zweet betekent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven