Inhoudsopgave
Waarom loop ik zo moeilijk?
Misschien valt u regelmatig of heeft u moeite met traplopen. De oorzaak van loopstoornissen kan neurologisch zijn, bijvoorbeeld door een klapvoet bij een hernia. Maar ook een slechte bloedcirculatie of een aandoening aan het evenwichtsorgaan kan leiden tot een verstoord looppatroon.
Kan niet meer recht lopen?
Loopstoornissen kennen vaak een neurologische oorzaak. In principe kunnen alle aandoeningen waarbij de sturing van de spieren of het gevoel wordt aangetast op enig moment problemen met lopen geven. Deze problemen nemen zeer uiteenlopende vormen aan. Beroerte (CVA).
Waarom lopen ouderen moeilijk?
De meeste mobiliteitsproblemen bij ouderen worden veroorzaakt door aandoeningen aan het bewegingsapparaat, ofwel de botten, spieren en pezen die ervoor zorgen dat iemand kan bewegen. Voorbeelden daarvan zijn reuma, artrose en rugklachten.
Waarom kan ik mijn evenwicht niet houden?
Binnenoorproblemen (ook wel vestibulaire problemen) kunnen ontstaan door trauma, veroudering, slechte voeding of ziekte. Gevoel voor de positie van het lichaam kan abnormaal worden ten gevolge van trauma of een ziekte zoals diabetes.
Hoeveel kinderen hebben Perthes?
Zonder bloedtoevoer verzwakt het bot (femurkop), leidt tot manklopen bij het kind en veroorzaakt pijn. Zonder behandeling kan de femurkop afsterven. Ongeveer 1 op 1.200 kinderen in Nederland zullen de ziekte van Legg-Calvé-Perthes ontwikkelen.
Is de ziekte van Perthes erfelijk?
het ontstaan van de ziekte erfelijk bepaald is; perthes veroorzaakt wordt door omgevingsfactoren. In arme en luchtvervuilde gebieden lijkt de ziekte vaker voor te komen dan in rijke en schone gebieden; kleine verstoringen in de hormonen de ziekte van Perthes kunnen veroorzaken.
Waar hebben ouderen moeite mee?
De thuiswonende ouderen hebben vooral moeite met traplopen en het doen van zwaar huishoudelijk werk. Van de 65- tot 74-jarigen heeft 79 procent geen beperkingen, bij 75 jaar en ouder is dat nog maar 51 procent. Vrouwen hebben vaker een of meer beperkingen in het dagelijks leven dan mannen.
Wat zijn mobiliteitsproblemen?
Wat zijn symptomen van parkinsonisme?
De volgende symptomen horen bij parkinsonisme: Stijfheid van ledematen en romp; Beven van armen en/of benen, vooral in rust (tremor); Vertraging van bewegen en een gebrek aan spontane bewegingen.