Wat is een IBC container?

Wat is een IBC container?

IBC is de afkorting van Intermediate Bulk Container. Het zijn verpakkingen die gebruikt worden als tussenvorm tussen vaten en bulktransport (vrachtwagentransport, zeecontainer of boottransport). De IBC’s zijn nog manipuleerbaar met vorkheftrucks of pompwagentjes maar niet meer handelbaar met de hand zoals vaten.

Wat is de afkorting IBC?

IBC containers en IBC tanks goedkoop bij Kruizinga.nl! IBC is een afkorting voor Intermediate Bulk Container. Het product wordt ingezet in omgevingen waarin vloeistoffen opgeslagen of vervoerd dienen te worden, maar kunnen ook gebruikt worden voor vaste stoffen en halfvaste stoffen.

Wat kost een IBC container?

De goedkoopste IBC container is 35 euro, het gaat hier om een 1000 l. tank die nog niet schoongemaakt is maar waar een schoon product in gezeten heeft. Dezelfde container heeft u schoongespoeld voor 45 euro. Een IBC container tweedehands van 1000 l.

Hoeveel liter kan er in een IBC?

Een 1000 liter IBC container is de beste verpakking om in grote hoeveelheden alle types vloeistoffen in op te slaan of te vervoeren.

Hoe groot is een IBC?

Een standaard intermediate bulk container (ibc) heeft een inhoudsmaat van 1000 liter. Echter vindt u in ons assortiment ook ibc’s van 250, 300, 600 en 800 liter. In deze containers van kunststof kunt u bijvoorbeeld voedingsmiddelen, AdBlue of chemische vloeistoffen opslaan.

Waar worden IBC containers voor gebruikt?

Wat zit er in IBC vaten?

IBC container zijn Intermediate bulk containers met gedemineraliseerd water. De Intermediate Bulk Container (IBC container) heeft een inhoud van 1.000 liter gedemineraliseerd water. De IBC is daarom voorzien van een PE pallet en het frame is van stalen buizen.

Hoe groot is een IBC container?

Een IBC container (Intermediate Bulk Container) is een van de nieuwere vormen van industriële verpakkingen met als groot voordeel meer volume inhoud op dezelfde vierkante meter. De IBC containers zijn verkrijgbaar in een 1000 liter en 600 liter uitvoering.

Hoe hoog mag je IBC stapelen?

Dit getal zal hoger zijn dan het gewicht in het stapelsymbool: tijdens de UN-test moet de lading die op de IBC moet worden geplaatst 1,8 keer de “gecombineerde maximaal toelaatbare bruto massa” zijn van IBC’s die tijdens het vervoer op de VARIBOX mogen worden gestapeld ( Volgens ADR 6.5.6.6.4).

Hoe zwaar is een IBC container?

Afhankelijk van de grootte van de IBC, kan het gewicht tussen de 90 en 1.200 kg (198 en 2.646 pond ).

Hoeveel weegt een IBC?

1000 liter

Bovendop: 150 mm
Keur: UN 31HA/Y/…
Maat: 1200 x 1000 x 1163
Gewicht: 59 kg
Kleur(en): witte blaas

Kun je IBC stapelen?

De IBC container is gemonteerd op een houten of plastic pallet en daardoor met een heftruck of palletwagen te verplaatsen en te stapelen. De containers hebben een inhoud van 600 of 1000 liter. Door het stalen frame zijn de containers bijzonder geschikt om vloeistoffen te vervoeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven