Wat is een Ontluchtingspijp?

Wat is een Ontluchtingspijp?

verticale afvoerpijpen = Verticale hoofdleidingen van een pijpensysteem voor grond, afval of ontluchting die omhooglopen door een of meer verdiepingen. Voor verticale hoofdleidingen voor grond, afval of ontluchting wordt de term `afvoerpijpen` gebruikt.

Wat is Rioolontspanning?

Bij zware belasting of weersveranderingen kan er onderdruk optreden in het riool. Bijvoorbeeld in situaties waar de afvoer voor regenwater en afvalwater gecombineerd is, als de standleiding een te smalle diameter heeft of wanneer de sifon droog blijft staan.

Waarom ontluchting riool?

Als u water door de rioleringsbuizen van uw woning laat lopen, wanneer u bijvoorbeeld de wc doorspoelt, dan wil lucht uit de buizen ontsnappen om het water door te laten. Om te voorkomen dat de vieze lucht uit een afvoer omhoogkomt, heeft uw huis een speciaal systeem voor de ontluchting van de riolering.

Wat doet een Ontlastput?

Een ontlastput is een put welke, als het riool capaciteit te kort komt, regenwater afkomstig van het dak over de straat laat lopen d.m.v. een roosterdeksel.

Waar vind ik de ontluchting van het riool?

Ontluchtingspijp op het dak Om te voorkomen dat de vieze lucht uit een afvoer omhoogkomt, heeft uw huis een speciaal systeem voor de ontluchting van de riolering. Dit systeem is aangesloten op een ontluchtingspijp op het dak.

Waarom stinkt riool?

De afvoer stinkt. Stankoverlast van een afvoer kan verschillende oorzaken hebben. De sifon kan droog zijn komen te staan, de ontluchting is defect of de afvoer is verstopt. Loopt het water niet goed weg of blijft de stank aanhouden dan zit uw afvoer waarschijnlijk verstopt.

Waarom afvoer ontluchten?

Wat doet een Rioolbeluchter?

Wanneer je een PVC beluchter of een ander soort beluchter op je riool plaatst dan wordt de afvoer afgesloten met een klepje. Wanneer er sprake is van onderdruk in het riool dan wordt dit klepje geopend en kan er lucht het riool in gezogen worden. Wanneer er geen sprake meer van onderdruk is dan sluit het klepje weer.

Waarom wordt een riolering in een woning belucht en ontlucht?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven