Wat is het verschil tussen meerwerk en overwerk?

Wat is het verschil tussen meerwerk en overwerk?

Indien een parttime werknemer meer uren werkt dat het contractueel overeenkomen aantal uren, maar deze uren vallen binnen het aantal uren van de fulltime werkweek, dan is er sprake van meeruren. Werkt een werknemer meer dan het fulltime aantal uren, dan zijn dit overuren.

Hoe moeten overuren betaald worden?

Te veel gewerkt en zo overuren opgestapeld? Dan heeft de werknemer het recht dat zijn/haar overuren uitbetaald worden. Die uitbetaling is tegen een bedrag dat ten minste 50% hoger is dan het gewone loon en 100% voor overwerk op zon- en feestdagen.

Hoeveel belasting betaal je over onregelmatigheidstoeslag?

Hoogte toelage onregelmatige dienst

Onregelmatige dienst op:
6.00 – 8.00 uur 20%
18.00 – 22.00 uur 20%
22.00 – 24.00 uur 40%
zaterdag/zondag alle uren 70%

Hoe bereken ik mijn overuren?

Voor overwerkuren krijgt een medewerker 0,14% van zijn maandsalaris als toeslag. Het maandsalaris van de medewerker is 2000 euro. De uurloon voor overwerk wordt als volgt berekend: salaris * toeslag = 2000 * 0,14% = 2,80. Dit is de toeslag per uur.

Wat betekent overwerk?

Bij werknemers die extra uren maken bovenop de uren die ze volgens hun arbeidsovereenkomst werken, is er sprake van overwerk. Of van meerwerk.

Wat is overwerktoeslag?

Er zijn cao’s waarin een toeslag pas aan de orde komt bij veel overwerk. Bijvoorbeeld: voor de eerste vijf overuren per maand geldt het gewone uurloon; voor uren die meer gewerkt worden, geldt een toeslag van 25 procent (in totaal dus 125 procent van je gewone uurloon).

Heb ik recht op uitbetaling overuren?

Uw werkgever moet alle gewerkte overuren uitbetalen. Ook als u deze werkte zonder dat uw werkgever dit aan u vroeg. Voor deze overuren krijgt u uw normale uurloon. Twijfelt u of u onder het minimumloon komt door overuren?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven