Wat is een functiewijziging?

Wat is een functiewijziging?

Functiewijziging. Een functiewijziging is in feite een wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Dit houdt meestal in dat je als werknemer de vraag krijgt van je werkgever om een andere functie tegen een ander salaris uit te gaan voeren. Zo’n functiewijziging is aan een aantal voorwaarden gebonden.

Wat is functiedifferentiatie?

Functiedifferentiatie is het geheel van middelen dat wordt ingezet om taken en verantwoordelijkheden binnen functies en bijbehorende functieprofielen uit te breiden om daarmee de functie uitdagender en aantrekkelijker te maken voor de werknemer.

Waarom is functiedifferentiatie toegepast?

Er ontstaat door functiedifferentiatie namelijk een andere functie-inhoud en dat kan er voor zorgen dat functies opnieuw ‘gewogen’ worden. Verder kan functiedifferentiatie tot compleet nieuwe functies leiden. Waarom wordt functiedifferentiatie toegepast? Functiedifferentiatie wordt om verschillende redenen toegepast.

Wat is een beschikkende functie?

Onder de beschikkende functie wordt verstaan de bevoegdheid tot het geven van opdrachten en machtigingen, het aangaan van verplichtingen en het geven van kwijtingen (achteraf goedkeuren van handelingen). Voor de beschikkende functie komen in de eerste plaats in aanmerking: inkoop, productie, verkoop, personeelszaken en de financiële vereffening.

Een functiewijziging is in feite een wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Dit houdt meestal in dat je als werknemer de vraag krijgt van je werkgever om een andere functie tegen een ander salaris uit te gaan voeren. Zo’n functiewijziging is aan een aantal voorwaarden gebonden.

Wat is een bestemmingswijziging?

In het erfpachtcontract staat een bestemming omschreven. Als men een kantoorruimte als woonhuis gaat gebruiken of een winkel als bedrijfsruimte, dan is sprake van een bestemmingswijziging.

Kan ik woning omvormen tot handelspand?

Bij een functiewijziging wordt de hoofdfunctie van een bepaald gebouw gewijzigd. Een woning wordt bijvoorbeeld omgebouwd tot een handelspand of een meergezinswoning. Voor functiewijzigingen heb je een omgevingsvergunning nodig. Op www.ruimtelijkeordening.be vind je onder het item ‘Vergunningen’ ook heel wat informatie.

Kan je wonen in een bedrijfspand?

U mag een gebouw dat geen woning is niet zomaar gebruiken als woning. Gebouwen die niet zijn bedoeld als woning zijn bijvoorbeeld een kantoorgebouw of een winkel. U vraagt dan een omgevingsvergunning aan voor het afwijken van het bestemmingsplan.

Wat is een zonevreemde functiewijziging?

Denk hierbij maar aan een kledingwinkel, kleine schrijnwerkerij voor maatmeubilair, opslag materialen, inrichten van kinesistenpraktijk, enz. Indien je deze functiewijziging wenst te voorzien in agrarisch gebied, dan zal je vaak een zonevreemde functie creëren.

Kan je wonen in een handelspand?

neen,je mag niet overal wonen! wij hebben ook een handelspand en mogen er ook niet wonen, toch zeker niet officieel. je kan er wel wonen zonder domicilie maar je gaat wel een domicilie nodig hebben voor je papierwerk e.d. Als het niet boden is in het huurcontract of in de statuten van het gebouw kan dat wel.

Hoe check ik bestemmingsplan?

U kunt de bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk inzien op de website Ruimtelijkeplannen.nl . Ook kunt u bij uw eigen gemeente structuurvisies en (ontwerp)bestemmingsplannen van uw omgeving bekijken. In een structuurvisie staat een beschrijving van toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven