Wat is de MeerWaarde van een sociaal werker?

Wat is de MeerWaarde van een sociaal werker?

Binnen MeerWaarde zijn verschillende expertises aanwezig die samenkomen in multidisciplinaire teams waardoor snel de juiste hulp ingezet kan worden. en. Er is daarbij steeds aandacht voor de kansen om naasten, maar ook collega’s, buurtbewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwilligers te betrekken.

Wat is discretionaire ruimte sociaal werk?

Discretionaire ruimte is de ruimte die professionals krijgen of nemen om binnen de grenzen van de wet, zinvolle handelingen te stellen. Handelingen die afwijken van de procedures en regels voorgeschreven door de overheid of het beleid van de organisatie waar ze werken.

Waarom sociaal werk studeren?

Rechtvaardige samenleving Een eerste reden waarom studenten kiezen voor een masteropleiding sociaal werk, is dat ze meer inzicht willen krijgen in het functioneren van de samenleving en sociaal werk. Dat inzicht moet hen helpen om bij te dragen aan een sociaal rechtvaardige maatschappij.

Wat doet de sociaal werker?

Een maatschappelijk werker – of sociaal werker – zoekt samen met u naar de oorzaak van uw probleem. En naar een goede oplossing. Soms schakelt de maatschappelijk werker ook uw gemeente in. Of ouderenzorg, de GGD, de politie of een onderwijsinstelling.

Wat is goed sociaal werk?

[1] Goed sociaal werk houdt rekening met de persoonlijke kwetsbaarheid van mensen én heeft oog voor de mogelijkheid dat het niet alleen aan hen als individu ligt, maar ook aan sociale uitsluiting en de beperkte hoeveelheid kansen die ze – vaak in schril contrast met de ideologie van de gelijke kansen – feitelijk in hun …

Wat is de visie van sociaal werk?

Visie: De maatschappij verandert Onze kennis en kunde zetten wij in om het welzijn en de zelfstandigheid van mensen te versterken en te behouden. Met de hulp van hun eigen sociale netwerk waar mogelijk. We geloven dat een goede relatie de basis is van goed samenwerken.

Wat is een discretionaire bevoegdheid?

Een discretionaire bevoegdheid is in het Nederlands bestuursrecht een bevoegdheid die een bestuursorgaan in meer of mindere mate de vrijheid toekent om in concrete gevallen naar eigen inzicht een besluit te nemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven