Is Fraxiparine hetzelfde als heparine?

Is Fraxiparine hetzelfde als heparine?

Heparine kan intraveneus (via een infuus) toegediend worden of subcutaan (onder de huid) gespoten worden. De meest gebruikte heparines zijn de Laagmoleculair-gewichtsheparines (LMWH’s). Voorbeelden zijn Nadroparine (Fraxiparine®), Dalteparine (Fragmin®) en Enoxaparine (Clexane®).

Welke dosering Fraxiparine?

Fraxiparine moet tweemaal daags subcutaan worden toegediend (elke 12 uur) in combinatie met acetylsalicylzuur in een dosering tot 325 mg per dag. De initiële dosis moet worden gegeven als een intraveneuze bolusinjectie van 86 IE anti Xa/kg, gevolgd door subcutane injecties van 86 IE anti Xa/kg.

Wat betekend heparine?

Heparine is een antistollingsmiddel. Artsen schrijven het voor bij trombose, om trombose te voorkomen, na een hartinfarct en om tromboflebitis te voorkomen bij mensen die een infuus krijgen.

Is Fraxodi hetzelfde als Fraxiparine?

Het geneesmiddel Fraxodi (nadroparine) verandert binnenkort van naam naar Fraxiparine Forte. Daarnaast wordt het aantal internationale eenheden van de werkzame stof duidelijker op de verpakking vermeld.

Wat zijn de indicaties voor het voorschrijven van antitrombotische medicatie?

Bij atriumfibrilleren > 48 uur en bij paroxismaal atriumfibrilleren is bij alle patiënten > 65 jaar antitrombotische behandeling aangewezen, vanwege meer kans op trombo-embolische complicaties (m.n. ischemisch CVA).

Hoe lang werkt Fraxiparine door?

U gebruikt dit medicijn 6 tot 14 dagen. Hoelang precies hangt af van uw aandoening. Soms gaat u na nadroparine over op tabletten tegen trombose. Door nadroparine elke dag in de voorgeschreven periode te gebruiken verkleint u de kans op trombose, een beroerte of longembolie.

Waarin zit heparine?

Heparine is een medicijn dat wordt gebruikt bij het voorkomen of behandelen van bloedstolsels. Het is een polysacharide. Vroeger werd het bereid uit lever (Grieks: hepar), vandaar de naam. Tegenwoordig wordt heparine gewonnen uit runder- of schapenlong, of uit varkensdarmslijm.

Wat is heparine onderzoek?

Deze buis wordt gebruikt voor allerlei testen zoals cholesterol, CRP, hormonen etc. Heparine activeert een stollingsremmer die aanwezig is in het bloed. Hierdoor wordt de bloedstolling geremd zodat het bloed niet stolt in de buis. Voor sommige onderzoeken is meer bloed nodig (5 i.p.v. 3,5 ml).

Waarom bridgen acenocoumarol?

Waarom een andere bloedverdunner? Voor de ingreep mag het bloed niet te dun zijn omdat de kans op bloedingen dan groter is. Daarom moeten sommige patiënten voor de ingreep stoppen met fenprocoumon (Marcoumar®) of acenocoumarol (Sintrom®). Soms kan dat niet omdat het risico op een trombose te groot is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven