Wat betekent MRSA-bacterie?

Wat betekent MRSA-bacterie?

MRSA (meticillineresistente Staphylococcus aureus) is een bacterie die resistent is voor een aantal veelgebruikte antibiotica. Een infectie met de MRSA-bacterie is daardoor moeilijker te behandelen. MRSA veroorzaakt vooral infecties bij patiënten met een verminderde weerstand die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Hoe krijg je de MRSA-bacterie?

Besmetting met MRSA vindt vooral plaats door direct lichamelijk contact, vooral via de handen. Soms raakt men besmet via ingeademde bacteriën In Nederland komt MRSA heel weinig voor. In de meeste landen in Europa komt MRSA veel vaker voor dan in Nederland en hebben ziekenhuizen veel last van MRSA.

Welke delen bevat een MRSA-bacterie?

De MRSA Methicilline-resistente Staphylococcus aureus bacteriën zitten dan vooral op de huid en/of in de neus. Deze bacterie kun je vanzelf weer kwijtraken. In sommige gevallen kun je behandeld worden als je deze bacterie bij je draagt.

Wat zijn de symptomen van MRSA-bacterie?

Bij sommige mensen veroorzaakt deze bacterie een (steen)puist of ontstoken wondje. Deze infecties genezen meestal vanzelf, soms is een behandeling met antibiotica nodig. MRSA wordt ook wel eens ziekenhuisbacterie genoemd, omdat de bacterie vooral problemen geeft in het ziekenhuis.

Wat te doen bij een MRSA bacterie?

Wat is de behandeling van MRSA?

  1. het wassen met een desinfecterende zeep.
  2. het gebruiken van een antibiotische neuszalf.
  3. soms krijgt u ook antibiotica tabletten. (andere antibiotica waar de bacterie nog wél gevoelig voor is).

Wat te doen tegen MRSA bacterie?

Wat te doen tegen MRSA-bacterie?

Hoe lang besmet met MRSA?

Transmissieroute: (in)direct contact en aerogeen. De overdracht kan dragerschap tot gevolg hebben (geen ziekteverschijnselen) of een infectie veroorzaken. Wat is de incubatietijd van een MRSA-infectie? 4-10 dagen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven