Wat als iemand je oprit blokkeert?
Wat kunt u doen indien een voertuig dat zich op de openbare weg bevindt de toegang tot uw garage of oprit blokkeert? Aangezien het een overtreding is op de wegcode, zult u een beroep moeten doen op de politie opdat ze ter plaatse komt, de situatie opmeet en een proces-verbaal opstelt.
Wat mag op een parkeerplaats staan?
Je mag zoveel auto’s in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.
Hoever moet je van een oprit parkeren?
In het verkeersreglement staat niets over de afstand. In principe mag je dus tot helemaal tegen de garage parkeren. Maar wanneer duidelijk is dat je het in- en uitrijden daardoor zal hinderen (b.v. in een smalle straat, of omdat de inrij zeer smal is), dan kan je maar beter enige afstand houden.
Hoelang mag je caravan op je eigen oprit staan?
Ook als de caravan of camper volgens de gemeente ‘schadelijk’ is voor het uiterlijk aanzien van de woonwijk, mogen zij u sommeren het voertuig te verplaatsen. Verder zijn er gemeenten waar het maximum van 3 dagen ook voor uw eigen oprit geldt, maar er zijn ook gemeenten waar helemaal geen maximum aantal dagen is.
Waar mag je mensen in en uit laten stappen?
Op de rijbaan naast een fietsstrook of busstrook. In een zone van vijf meter voor en na een oversteekplaats. In een zone van vijf meter voor en na een bocht. Bij een bushalte (passagiers laten in- of uitstappen mag hier wel, zolang het de bus niet hindert)
Hoelang mag auto op een parkeerplaats staan?
Dit mag, tenzij er in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat het niet mag. Voor bijv. caravans en campers zijn in zeer veel APV’s regels opgesteld omtrent de maximumduur dat ze op de openbare weg geparkeerd mogen zijn (meestal enkele dagen). Voorwaarde is wel dat de geparkeerde auto geen wrak is.