Waarom reintegreren?

Waarom reintegreren?

Het is niet prettig als een werknemer langdurig ziek is. Niet voor de werknemer, maar ook niet voor de werkgever, die daardoor een arbeidskracht mist. Het is daarom goed als er alles aan gedaan wordt om deze getroffen werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Dat heet re-integratie.

Wat valt er onder reintegratie?

Re-integratie betekent dat je weer aan het werk gaat na (langdurige) werkloosheid of ziekte. Re-integreren kan in je eigen werk of in ander werk, zowel bij je eigen werkgever (na langdurige ziekte) als elders.

Wie betaalt deskundigenoordeel UWV?

Vraag het deskundigenoordeel aan bij UWV met het formulier ‘Aanvraag deskundigenoordeel door werknemer’. U betaalt hiervoor € 100. Uw werkgever kan het deskundigenoordeel aanvragen met het formulier ‘Aanvraag deskundigenoordeel door werkgever’. De uitslag van het deskundigenoordeel krijgt u na 2 tot 4 weken.

Wat doet een reintegratie begeleider?

Een re-integratiecoach is iemand die – meestal in opdracht van de werkgever – zieke werknemers helpt bij het zoeken van een baan of re-integratieplek. Als een werknemer ziek is, zijn werkgever en werknemer verplicht om er samen voor te zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Is re-integratie verplicht?

Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoelang dit gaat duren? Dan begint u samen aan een re-integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Wat is een re-integratie kandidaat?

Een re-integratiecoach is iemand die werkzaam is bij een re-integratiebureau en wordt ingeschakeld om de verplichte re-integratie inspanningen grotendeels uit handen te nemen van de werkgever. Dat betekent dat de werknemer door de coach wordt begeleid bij het vinden van een passende werkplek.

Wat kost een deskundigenoordeel?

Voor werknemers kost een aanvraag 100 euro. Jij als werkgever betaalt 400 euro, tenzij je het deskundigenoordeel nodig hebt voor een ontslagaanvraag wegens onvoldoende meewerken aan re-integratie of veelvuldig ziekteverzuim.

Welke instantie kan ingeschakeld worden als werkgever en werknemer er samen niet uit komen?

Komt u er als werkgever en werknemer samen niet uit? Vraag dan altijd eerst advies bij uw arbodienst of reïntegratiebedrijf. Komt u er dan nog niet uit, vraag dan een deskundigenoordeel aan met het formulier ‘Aanvraag deskundigenoordeel’.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven