Wat vinden Poolse mensen lekker?

Wat vinden Poolse mensen lekker?

Speciale gerechten in Polen Heel smaakvol is pomidorowa, een soep gemaakt van verse tomaten met daarbij noedels of rijst, zure room en dille. Het nationale gerecht van Polen is bigos (letterlijk: stoofpot voor jagers) dat een mix is van gesneden witte kool, zuurkool en champignons met verschillende soorten vlees.

Hoe heette Polen vroeger?

Polen

Rzeczpospolita Polska
(Details) (Details)
Web | Code | Tel. .pl | POL, PL | 48
Voorgaande staten
Volksrepubliek Polen 1989 (val Communisme)

Wat doen Polen in Nederland?

Sinds de toetreding van Polen tot de Europese Unie in 2004 vestigen steeds meer Polen zich in Nederland. Ze werken meestal in de landbouw, logistiek of de bouw, maar ook als au pair, verpleegkundige of in de horeca. Werkgevers zijn positief over het arbeidsethos en de lage loonkosten van Poolse werknemers.

Wat is een traditie in Polen?

Een van de typische kersttradities in Polen is het plaatsen van stukjes hooi onder het tafelkleed op het kerstdiner. Dit doen ze om de geboorte van Jezus in een Bethlehem-stal te vieren. Voor kinderen is het leukste het uitpakken van de cadeautjes die door een ‘engeltje’ zijn achtergelaten onder de kerstboom.

Wat vinden Polen van Nederland?

Ongevraagde mening. Diezelfde Polen vinden Nederlanders vaak juist direct en onbeleefd, omdat ze zeggen wat ze denken zonder eromheen te draaien. Vaak geven ze ongevraagd hun mening terwijl je daar echt niet op zit te wachten. In Polen kun je beter zwijgen als je anders het risico loopt iemand te kwetsen.

Hoe zijn Poolse mannen?

Poolse mannen kunnen heel galant zijn naar vrouwen maar tegelijkertijd hebben ze vaak grote moeite met vrouwen die zich al te geëmancipeerd gedragen. Er is in Polen opvallend veel huiselijk geweld, waarbij drankmisbruik vaak een grote rol speelt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven