Hoe lang Woningborg garantie?

Hoe lang Woningborg garantie?

Over het algemeen bedragen de garanties van de ondernemer op basis van de Woningborg-regeling 6 jaar. Voor ernstige gebreken geldt een termijn van 10 jaar. Bepaalde onderdelen kennen of een kortere garantietermijn, of zijn uitgesloten van de Woningborg-garantie.

Hoe lang heb je garantie op nieuwbouwwoning?

De algemene garantietermijn is 6 jaar. Deze termijn gaat 3 maanden na de oplevering in. Voor sommige onderdelen van de woning geldt een kortere garantietermijn en sommige gebreken zijn uitgesloten van de garantie. Voor ernstige gebreken geldt een garantietermijn van 10 jaar.

Hoe lang garantie op sanitair?

De garantie op schilderwerk, sanitair en hang- en sluitwerk is een jaar. Op de meeste installaties zit een garantietermijn van twee jaar. Denk aan de cv-installatie, elektrische installaties en installaties voor water en ventilatie.

Hoe lang is de GIW garantie?

Over het algemeen bedraagt de garantietermijn bij een GIW-garantie zes jaar, ingaande drie maanden na oplevering van het gebouw. Voor ernstige gebreken geldt een garantietermijn van tien jaar.

Hoe lang garantie op montage?

Als de ondernemer u garantie geeft, staat dat meestal in de overeenkomst die u met hem hebt gesloten. Daarin staat ook hoelang de garantieperiode duurt. Dit kan verschillen van een aantal maanden tot een paar jaar. Hier geldt geen wettelijke termijn voor.

Hoe lang garantie op vloerverwarming?

Een goede garantieregeling voor vloerverwarming bestaat uit de volgende onderdelen. 50 jaar garantie op de buizen en daarvan 10 jaar garantie op gevolgschade. 5 jaar garantie op de installatie en de verdelerpomp.

Hoe lang garantie aannemer?

De aannemer is nu ook al op basis van het Burgerlijk Wetboek 20 jaar aansprakelijk voor verborgen gebreken. Van deze termijn mag je afwijken, en dit gebeurt ook in veel algemene voorwaarden in de bouw, zoals de UAV of de AVA. De termijn is dan 5 jaar voor verborgen gebreken en 10 jaar voor ernstige gebreken.

Hoe lang garantie op voegwerk?

De termijn van tien jaar is een vervaltermijn die slechts kan worden onderbroken door de erkenning van de aansprakelijkheid of door het instellen van een rechtsvordering.

Hoe lang gaat vloerverwarming verdeler mee?

Hoe lang gaat een verdeler voor vloerverwarming mee? Voor onze verdelers geldt een garantieperiode van 5 jaar. Hiervan zijn uitgezonderd de (WILO)pomp en aansluitmaterialen, waarvoor een garantieperiode van 2 jaar geldt. Er bestaat dus een kans dat de verdeler en aansluitmaterialen uiteindelijk toe is aan vervanging.

Wat zijn de garanties voor een nieuwbouw?

Als je nieuwbouw wordt opgeleverd, wil je zeker zijn dat hij voldoet aan alle eisen en dat er geen gebreken zijn. Daarom geniet je van verschillende garanties. Je bent zelfs tien jaar lang beschermd indien er ernstige gebreken zouden ontstaan in je nieuwbouw. Dit noemt men de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer.

Wat zijn de garantietermijnen van Woningborg?

De garantietermijnen van Woningborg starten 3 maanden na oplevering van de woning. Certificering Downloads In dat geval is de garantie 6 jaar, inclusief gevolgschade. Schilderwerk De garantietermijn is 1 jaar, inclusief silicaatverf op metsel- en betonwerk (keim). Wanneer de oorzaak bouwkundig is, geldt 6 jaar garantie. Stormschade

Wat is de garantietermijn van giw?

Bij een GIW-garantie bedraagt de garantietermijn in het algemeen zes jaar; ingaande drie maanden na oplevering van het gebouw. Voor ernstige gebreken aan de fundering, de hoofddraagconstructie en het casco, waardoor de bewoonbaarheid in het geding komt, geldt een garantietermijn van tien jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven