Hoe Ontworm ik mijn kippen?

Hoe Ontworm ik mijn kippen?

Verzamel wat ontlasting van de kip in bijvoorbeeld een boterhamzakje en breng deze naar de dierenarts. Blijkt na het mestonderzoek dat de kippen een worminfectie hebben? Dan is het noodzakelijk om een wormenkuur te geven. Gebruik deze wormenkuur niet preventief, de wormen kunnen hier namelijk resistent tegen worden.

Hoe lang geen eieren eten na ontwormen?

Eieren minstens 14 dagen na de laatste medicatie toediening niet eten.

Kan een kip gapen?

Schudt de kip met de kop en lijkt het of de kip gaapt, dan is de kans groot dat deze besmet is met gaapworm. Doordat de wormen in een (groot) deel van de luchtpijp zitten, hapt de kip naar lucht (gapen), hoest de kip, schudt met de kop, eet minder, valt af en zit in elkaar gedoken.

Welk middel tegen Gaapworm?

Behandel kippen met gaapwormen door toediening van benzimidazoles in het voer of levamisole in het drinkwater. Preventie – geregeld het strooisel verschonen – is noodzakelijk om problemen te vermijden. Voor de behandeling van worminfecties bij pluimvee zijn middelen behorende tot de benzimidazolen geregistreerd.

Hoe vaak Wormenkuur kippen?

Besmette kippen worden mager en kunnen last krijgen van diarree. De kippen hebben al snel geen energie meer, wat zich uit in fletse kammen, doffe veren en zelfs nekrui. Ontworm kippen daarom preventief en meermaals per jaar.

Welk ontwormingsmiddel kip?

Een wormbesmetting breidt zich langzaam uit en symptomen worden pas goed zichtbaar als de besmetting hevig is. Daarom is het aan te raden om de darmgezondheid van je kippen te optimaliseren. Hierdoor worden de kippen weerbaarder tegen wormen. Finendo+ Cox & Worm is hier uitermate geschikt voor.

Hoe vaak moet je kippen ontwormen?

Wormen bij kippen is een probleem wat vaak pas te laat wordt ontdekt. Dit komt omdat de symptomen pas zichtbaar worden als de kip al langer last heeft van wormen. Veel kippenliefhebbers geven daarom eens per jaar preventief een wormkuur.

Waarom doen kippen hun mond open?

Kippen vertonen duidelijke symptomen wanneer ze te lijden hebben onder hittestress. Gezien ze niet kunnen zweten, zullen ze met open bek hijgen om hun overtollige warmte kwijt te raken. Daarnaast proberen ze ook hun vleugels te spreiden en hun verenkleed open te zetten om op die manier warmte te verliezen.

Waarom schud een kip met zijn kop?

Het schudden met de kop kan er op wijzen dat de kip kopluis heeft. Bol zitten en niet meer eten zijn duidelijke signalen dat er iets mis is, ook het stoppen met leggen is een dergelijk signaal. De kippen kennen en goed observeren kan tijdig ingrijpen mogelijk maken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven