Hoe beschrijf je kleuren?

Hoe beschrijf je kleuren?

Beschrijf de emotie die kleuren je geven. Leg de meest voorkomende uit: Rood- meestal de kleur van kwaadheid, seksuele opgewondenheid, fysieke kracht of agressie. Oranje- fysiek comfort, voldoende eten, warmte en veiligheid, soms frustratie. Geel- vriendelijkheid, blijheid, optimisme, zelfzekerheid, soms angst.

Wat is mijn kleur?

In de DISC-persoonlijkheidstest zijn er vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Alle beslissingen die je neemt en alle keuzes die je maakt worden gevoed door drijfveren. Elke kleur is een soort verzameling van drijfveren. Drijfveren zijn iets anders dan gedrag: gedrag is wat je aan de buitenwereld laat zien.

Wat is bloedonderzoek bij bloedarmoede?

Bloedonderzoek –ook wel bekend als bloedprikken of bloedafname– gebeurt vaak op aanvraag van de huisarts of specialist. Een te hoge MCV-waarde wordt gezien bij bloedarmoede door een vitamine-B12 tekort. Een te lage MCV-waarde komt voor bij bloedarmoede door ijzergebrek.

Wat is bloedonderzoek of bloedafname?

Bloedonderzoek of bloedafname gebeurt vaak op aanvraag van de huisarts of specialist. Bloedonderzoek –ook wel bekend als bloedprikken of bloedafname– gebeurt vaak op aanvraag van de huisarts of specialist. Het gehalte aan kalium wordt bepaald om een hypokaliëmie (kaliumtekort) of hyperkaliëmie (kaliumoverschot) vast te stellen.

Wanneer is bloedonderzoek aangevraagd?

Bloedonderzoek wordt in de volgende gevallen aangevraagd: wanneer de huisarts of specialist vermoedt dat er sprake is van een aandoening of ziekte; om het verloop van de ziekte en het effect van de behandeling te bepalen; preventief bloedonderzoek ter bepaling van je gezondheidsstatus.

Is er alcohol in je bloed?

Een alcoholtest kan uitwijzen of er alcohol in je bloed is. Er bestaan ook een aantal laboratoriumtesten waarmee middels bloedonderzoek langdurig alcoholgebruik aangetoond kan worden. De combinatie van Gamma-GT, CDT en MCV, kan zeer sterke aanwijzingen geven voor chronisch overmatig alcoholgebruik, indien alle waarden verhoogd zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven