Hoe is de situatie in Beirut?

Hoe is de situatie in Beirut?

In de hoofdstad Beiroet is de ernstige economische crisis van Libanon goed merkbaar. Door de zware explosie van 4 augustus 2020 in de haven van Beiroet en de landelijke economische crisis is het centrum van de hoofdstad Beiroet (‘Downtown’) grotendeels verlaten en komt er veel leegstand voor.

Is het veilig om naar Jordanie te reizen?

Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen. Wel wordt het in Jordanië afgeraden om alleen naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan als het noodzakelijk is. De rest van Jordanië is dus veilig en ideaal om een rondreis te maken.

Wat is er aan de hand in Libanon?

Bovendien maakt Libanon een ernstige economische crisis door. Een op de drie jongeren is werkloos en de Libanese pond verliest aan waarde. Benzine dreigt op te raken, banken hebben nauwelijks nog geld. Bovendien biedt het land onderdak aan circa 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen.

Is Georgie veilig om te reizen?

Veiligheid Georgië Georgië is over het algemeen een veilig vakantieland. Er komt relatief weinig criminaliteit voor in het land. Net zoals in andere grote Europese steden komt ook hier zakkenrollerij en oplichting in de steden voor.

Waarom naar Jordanië?

#3 Een van de meest afwisselende landen ter wereld. Naast wereldwonder Petra vind je in Jordanië knalrode zandduinen, sloffende kamelen die verdwijnen aan de horizon, de legendarische Dode Zee, levendige markten, een kleurrijke onderwaterwereld, groene rotsheuvels, kleine mozaïekstadjes én verlaten woestijnkastelen.

Wat importeert Syrië?

Veruit het belangrijkste importproduct uit Syrië is ruwe olie. Dat maakt ruim 96 procent van de totale invoer uit Syrië uit. Vanaf de Syrische kant bekeken is Nederland naar verhouding een bescheiden exportbestemming. In 2009 ging 4,7 procent van de totale Syrische goederenuitvoer naar Nederland.

Wat is het geloof in Syrië?

Syrië

الجمهوريّة العربيّة السّوريّة Al Jumhuriyah al Arabiyah al-Suriyah
(Details) (Details)
Religie Moslims 87%, christenen 10%, druzen 3%
Oppervlakte 185.180 km² (0,06% water)
Inwoners 17.921.000 (2004) 19.398.448 (2020) ( 104,8/km² (2020))

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven