Waar staat de afkorting CBS voor?
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie.
Wat doet het CBS met mijn gegevens?
Het CBS en uw gegevens Het CBS verzamelt gegevens van natuurlijke personen, bedrijven en instellingen. Met deze zogeheten gepseudonimiseerde gegevens doet het CBS vervolgens statistisch onderzoek. Het CBS publiceert alleen statistische informatie als natuurlijke personen niet herkenbaar of herleidbaar zijn.
Hoe komt het CBS aan mijn gegevens?
Uw gegevens krijgt het CBS vrijwel altijd uit de Basisregistratie Personen van de gemeente waar u woont. De gemeenten zijn volgens de wet verplicht om de meest recente gegevens uit de Basisregistratie Personen te leveren aan het CBS.
Wat kunnen we met alle gegevens die het CBS verzameld?
Die worden verwerkt tot heldere, betrouwbare statistieken. En daar kunnen andere organisaties weer gebruik van maken. het CBS is het nationale statistische instituut dat onpartijdige en betrouwbare cijfers levert. …
Wie controleert het CBS?
Het CBS heeft een eigen Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG). Deze functionaris houdt binnen het CBS toezicht op de toepassing en naleving van de AVG. Hij houdt een register met alle verwerkingen van persoonsgegevens.
Kan ik een boete krijgen van CBS?
Als u de gegevens niet, niet op tijd of niet volledig verstrekt, dan kan het CBS u een bestuurlijke boete en/of een last onder dwangsom opleggen.
Hoe komt het CBS aan data?
Hoe gebruik je CBS?
We willen feiten brengen voor relevante doelgroepen in de samenleving. Bovendien doen we dit met state-of-the art technieken om statistiek te verzamelen. We werken per jaar aan zo’n 600 onderzoeken per jaar. Dit betekent dat we vrijwel dagelijks een statistiek met nieuwsbericht verzenden.