Wat kost elektriciteit voor nieuwbouw?

Wat kost elektriciteit voor nieuwbouw?

Kosten elektrische installatie nieuwbouw Voor het installeren van de elektrische installatie in een nieuwbouwwoning betaal je gemiddeld € 35 tot € 40 (inclusief btw) per m² . Voor een woning met een vloeroppervlak van 200 m² komt dat neer op een totale kostprijs van € 7000 tot € 8000.

Hoeveel kost het om elektriciteit te leggen?

Kosten voor elektriciteit vernieuwen Een volledige vernieuwing van de elektra in huis betekent een compleet nieuwe elektriciteitskast, nieuwe kabels leggen, nieuwe stopcontacten en schakelaars plaatsen. De kosten voor deze werkzaamheden liggen gemiddeld tussen 8000 euro en 10.000 euro op basis van een standaard woning.

Wat kost een zekeringkast?

Prijstabel: prijs per elektriciteitswerken

Soort project Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)*
Zekeringkast vervangen €485,- tot €660,-
Stopcontact aanleggen/ plaatsen €55,- tot €80,-
Verlichting aanleggen €540,- tot €780,-
Aardlekschakelaar aansluiten €115,- tot €165,-

Hoeveel kost sanitaire installatie nieuwbouw?

Een nieuw toilet installeren kost gemiddeld zo’n €500,-. Een lavabo met kraan kost ongeveer hetzelfde, al kan de prijs verder oplopen bij specialere modellen of dubbele wastafels. De totaalprijs voor het sanitair in de badkamer ligt minimum rond de €2.500,-.

Hoeveel kost een stopcontact plaatsen?

Denk hierbij aan werkzaamheden zoals in de muur frezen en kabels doortrekken. De materiaalkosten zijn daarentegen relatief laag. De gemiddelde prijs voor het benodigde materiaal voor een inbouwstopcontact is ongeveer € 12. De gemiddelde arbeidskosten voor het (ver)plaatsen van een stopcontact bedragen € 67.

Wat kost een Differentieelschakelaar?

De prijs van een verliesstroomschakelaar ligt gemiddeld tussen de €45,- tot €175,-. Het is niet verstandig om het aansluiten van een differentieelschakelaar zelf te doen, bovendien moet het voldoen aan de AREI regels. Naast de kosten van het materiaal bent u ook de loonkosten van de elektricien kwijt.

Wat kost een sanitaire installatie?

De totaalprijs voor het sanitair in de badkamer ligt minimum rond de €2.500,-. Bij grotere badkamers met een uitgebreide douche en luxueus spabad kunnen de kosten om sanitair te plaatsen oplopen tot boven de €10.000,-.

Hoeveel kost 1 kWh in Nederland?

De kosten per verbruikte kWh liggen rond de 24 cent (incl. 21% btw). Een Kilowattuur (kWh) elektriciteit kost een consument ‘kaal’ zo’n 9 cent inclusief btw. Deze prijs is per leverancier verschillend.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven