Is kleding aftrekbaar?

Is kleding aftrekbaar?

Werkkleding is 100 procent aftrekbaar, maar de Belastingdienst ziet niet zomaar elke zakelijke outfit als werkkleding. Het moet kleding zijn die je (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van je onderneming. Dat moet duidelijk blijken, zoals bijvoorbeeld bij een uniform of overall het geval is.

Waar valt bedrijfskleding onder?

Ben jij werkgever en koop je werkkleding voor jouw medewerkers? Volgens de Belastingdienst valt de werkkleding in dat geval onder het loon van de medewerker. Je kan werkkleding alleen onbelast aan je medewerkers aanbieden als de kleding (bijna) alleen maar op de werkplek gedragen wordt.

Is beddengoed aftrekbaar?

U mag de kosten voor (het wassen van) kleding en beddengoed onder de volgende voorwaarden aftrekken: De kosten zijn een rechtstreeks gevolg van ziekte of invaliditeit. De ziekte duurt minimaal 1 jaar of gaat waarschijnlijk minimaal 1 jaar duren.

Wat is 100% aftrekbaar?

Er zijn heel wat kosten die 100% aftrekbaar zijn. Kantoorbenodigdheden, portkosten en kosten voor telefoon en internet zijn aftrekbare kosten die u als eenmanszaak of vennootschap kunt inbrengen. De sociale bijdragen die u ieder kwartaal betaalt zijn 100% aftrekbaar.

Wat valt onder niet aftrekbare kosten?

Voedsel, drank en genotmiddelen die u privé gebruikt, zijn niet aftrekbaar. Onder de post ‘voedsel’ vallen zakenlunches en -diners (ook de fooien). Denk bij ‘drank’ aan koffie, thee, melk en frisdrank. Met ‘genotmiddelen’ bedoelen wij onder meer sigaretten en sigaren.

Welke grootboekrekening voor werkkleding?

Grootboekrekeningschema

Grootboekrekening Omschrijving Categorie
4051 Bedrijfskleding Personeelskosten
4052 Congressen Personeelskosten
4053 Opleidingskosten Personeelskosten
4060 Reiskosten Personeelskosten

Wie moet de bedrijfskleding wassen?

Medewerkers zelf hun werkkledij laten wassen – al dan niet in ruil voor een vergoeding – is verboden. Toch komt dit in de praktijk regelmatig voor. Maar enkel als de cao in uw sector dit expliciet toelaat, mogen werknemers hun beroepsplunje wassen. Dat is onder andere het geval in de bouw.

Welke medische kosten zijn fiscaal aftrekbaar?

Medicijnen (op voorschrift arts)* Hulpmiddelen (bijvoorbeeld steunzolen, kunstgebit)* Uitgaven extra gezinshulp in verband met ziekte* Extra uitgaven dieet (medisch voorschrift)*

Wat is het verschil tussen drempelinkomen en verzamelinkomen?

Verschil drempelinkomen en verzamelinkomen Het drempelinkomen bestaat uit het verzamelinkomen, maar is er nog niks gedaan met de persoonsgebonden aftrek.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven