Wat te doen bij peroxide in oog?

Wat te doen bij peroxide in oog?

Spoel een bijtende stof direct uit uw oog met lauw kraanwater, minstens 10 minuten lang. Houd uw hoofd onder de kraan en kijk in de straal, hoe moeilijk het ook is.

Waar is Zuurstofwater goed voor?

Waterstofperoxide werkt ontsmettend en bruist. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Doordat het bruist, raakt ook vuil op moeilijk bereikbare plaatsen los. Bij tandvleesontstekingen en om te voorkomen dat infecties in mond en keel ontstaan.

Hoe wordt waterstofperoxide gebruikt?

Waterstofperoxide wordt onder meer gebruikt als desinfectiemiddel. Het wordt gebruikt bij ontstekingen in de mondholte en de desinfectie van drinkwater. Daarnaast wordt het gebruikt om buitensporige microbiologische groei in watervoorzieningen en koeltorens tegen te gaan.

Welke organen zijn gevoelig voor waterstofperoxide?

Als mensen waterstofperoxide inademen, irriteert dat de longen. Bij contact van de huid met waterstofperoxide verbleekt de huid en kunnen pijnlijke blaren en brandwonden ontstaan. De organen die extra gevoelig zijn voor de blootstelling aan waterstofperoxide zijn de longen, de darmen, de thymus, de lever en de nieren.

Wat is waterstofperoxide mutageen?

Uit laboratoriumproeven met bacteriën blijkt dat waterstofperoxide mutageen is en het DNA verandert en beschadigt. Als mensen waterstofperoxide inademen, irriteert dat de longen. Bij contact van de huid met waterstofperoxide verbleekt de huid en kunnen pijnlijke blaren en brandwonden ontstaan.

Wat is de desinfecterende werking van waterstofperoxide?

De desinfecterende werking van waterstofperoxide is gebaseerd op de afgifte van vrije zuurstofradicalen. H 2 O 2 → H 2 O + O 2. De verontreinigingen worden door de vrije zuurstofradicalen afgebroken, waarbij water als restproduct achterblijft. De vrije zuurstofradicalen hebben zowel een oxiderende als een desinfecterende werking.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven