Hoeveel jaar afschrijven mobiele telefoon?

Hoeveel jaar afschrijven mobiele telefoon?

Je nieuwe zakelijke computer, telefoon of laptop afschrijven gebeurt in 5 jaar. Ook al weet je van te voren dat je telefoon of laptop geen 5 jaar mee gaat, moet er in 5 jaar worden afgeschreven. De afschrijving is bepaald en vastgesteld door de belastingdienst.

Wat is afschrijvingspercentage?

Bij het bepalen van de winst houdt u rekening met de aanschafkosten van de bedrijfsmiddelen: u trekt die kosten af van de opbrengsten. Bedrijfsmiddelen zijn zaken die u niet direct wilt verkopen, maar die u een aantal jaren in uw onderneming gebruikt. Ze verschillen dus van inkopen en voorraden.

Is activeren verplicht?

1) Investeringen moeten worden onderscheiden in: investeringen met een meerjarig economisch nut – deze moeten worden geactiveerd; investeringen in de openbare ruimte met een maatschappelijk nut – deze mogen worden geactiveerd. Activeren hiervan is niet facultatief.

Wat zijn de kosten van een telefoon van een zaak?

De kosten van een telefoon van de zaak zijn aftrekbaar van de winst. Dit geldt zowel voor de abonnementskosten als de gesprekskosten en het dataverbruik. Daarnaast mag je de btw verrekenen bij de aangifte omzetbelasting. Dit geldt dus ook voor de kosten die een medewerker maakt. Zorg er wel voor dat de telefoon op naam van je bedrijf staat.

Wat zijn de kosten van een mobiele telefoon?

Houd hierbij rekening met de volgende regels: De kosten van een privéabonnement van een mobiele telefoon zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, mits het om zakelijk gebruik gaat. Dit geldt ook voor de omzetbelasting van een eenmanszaak.

Wat zijn de kosten van een privéabonnement van een mobiele telefoon?

De kosten van een privéabonnement van een mobiele telefoon zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, mits het om zakelijk gebruik gaat. Dit geldt ook voor de omzetbelasting van een eenmanszaak.

Wat is het activeren van kosten?

Wat is het activeren van kosten? Wanneer je kosten activeert behandel je hen boekhoudkundig niet langer als een kost maar als een investering. Dat wil zeggen dat de kosten op de balans worden geplaatst en je ze over een langere termijn mag afschrijven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven