Wat is personenalarmering in de zorg?

Wat is personenalarmering in de zorg?

Als u zich thuis niet helemaal zeker voelt, kunt u gebruik maken van de dienst ‘personenalarmering’. U draagt dan een alarmknop om uw hals of pols of een alarmclip aan uw kleding. Met één druk op de knop kunt u alarmeren en komt er hulp naar u toe.

Waarom personenalarmering?

Met een personenalarm bent u in staat om op een eenvoudige manier te alarmeren in geval van een noodsituatie. Dit kan gebeuren indien u zich op enig moment niet goed voelt en hulp nodig heeft, maar ook als u zou worden lastig gevallen door een ongewenst persoon die aan de deur staat.

Wat is een personenalarmering?

Personenalarmering is een verzamelnaam voor oproepsystemen waarmee u snel hulp kunt inschakelen in noodsituaties.

Wie betaald personenalarmering?

Zijn er medische redenen voor personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten voor de meldkamer moet u zelf betalen.

Hoe werkt alarmknop ouderen?

Een alarmknop voor senioren bevat een opvallende SOS knop die ingedrukt kan worden bij nood. Als de oudere deze knop indrukt, wordt er een signaal uitgestuurd naar de persoon of personen die verbonden zijn aan de alarmknop. Veelal kunt u kiezen waar de noodoproep terechtkomt.

Wat kost een personenalarm?

Ons tarief voor personenalarmering is 24,95 per maand voor de huur van het alarmtoestel en aansluiting op de meldkamer. U kunt kiezen uit sociale en professionele alarmopvolging. Voor professionele opvolging betaalt u de zorgorganisatie meestal nog een extra bedrag, variërend tussen de 3 en 15 euro.

Wat zijn de kosten voor personenalarmering?

Hoe werkt een alarmknop voor ouderen?

Hoe werkt Seniorenalarm?

Het Seniorenalarm bestaat uit een Hoofd-unit – deze wordt aangesloten op uw vaste telefoonlijn – en één of meerdere draadloze zenders. Als u hulp nodig heeft drukt u de beide rode knopjes van de zender in. Automatisch wordt nu gebeld naar maximaal 5 personen en/of instanties om hulp.

Wat kost een personenalarmering?

Hoe werkt een alarmknop?

Een draadloze zender met een alarmknop, die u bijvoorbeeld om uw hals of pols kunt dragen. Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation. En zodra u op de alarmknop drukt, gaat er direct een melding naar een zorgcentrale.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven