Waar ligt het mes op tafel?

Waar ligt het mes op tafel?

De messen moeten met de snijkant naar het bord toe liggen. De soeplepel en eventueel daarnaast het bestek voor het voorgerecht komen daarnaast te liggen. Vorken leg je altijd aan de linkerzijde van het bord. Bestek voor het nagerecht moet boven het bord worden gelegd.

Hoe wordt de tafel gedekt volgens de etiquette?

De regels volgens de etiquette zijn dat je altijd van buiten naar binnen eten. Vanzelfsprekend begin je het bestek dus in te dekken vanaf de buitenkant, waarbij het bestek voor het eerste gerecht het verst van het bord af ligt. Een puntje van aandacht: vorken liggen altijd links van het bord, de messen rechts.

Waar ligt lepel op tafel?

Messen en lepels liggen rechts, vorken links en het dessertbestek ligt boven het bord. De snijzijde van het mes is naar binnen (richting het bord) gericht. De onderkanten van het bestek zijn netjes uitgelijnd met elkaar en liggen altijd boven de onderkant van het onderste bord.

Wie zit aan de eretafel huwelijk?

Kiezen jullie voor de ‘klassieke’ eretafel, dan zit de getuige van de bruidegom en zijn of haar partner naast de bruid, met daarnaast de bruid’s ouders. En de getuige van de bruid met haar of zijn partner naast de bruidegom, met daarnaast de bruidegom’s ouders.

Hoe dek je glazen in?

De glazen komen boven de borden te staan, in een diagonale lijn – van rechts onder naar links boven. Ook voor de glazen geldt; iedere wijn heeft een eigen glas. Let hierbij dus op de volgorde, van buiten naar binnen. Rode wijn schenk je in grote glazen, en witte wijn mag in een kleiner glas.

Hoe zet je glazen?

De glazen staan altijd rechts van je bord. Je waterglas plaats je steeds het dichtst bij je bord. Daarnaast, op hoogte van je laatste bestek ongeveer, plaats je je glas voor de witte wijn. Het rode wijnglas plaats je als in een driehoek, bijna gelijktijdig achteraan het witte wijnglas.

Waar staan de glazen?

Glazen. De benodigde glazen staan rechts boven de borden. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. De volgorde is: het eerst te gebruiken glas staat het meest rechts, het laatst te gebruiken glas meest links.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven