Wat is Oss aangifte?

Wat is Oss aangifte?

Met de OSS-regeling registreren ondernemers zich eenvoudig voor het éénloketsysteem (OSS) en kunnen ze via één aangifte in eigen land de btw aangeven én betalen die ze in andere lidstaten verschuldigd zijn.

Wat is verschil tussen btw verlegd en intracommunautaire levering?

Als de goederen in Nederland worden afgeleverd, krijgt u in de meeste gevallen een factuur met 0% btw. In Nederland moet u vervolgens voor deze aankoop btw betalen. We noemen dat een intracommunautaire verwerving. Bij diensten uit andere EU-landen staat op de factuur ‘btw verlegd’.

Welke landen betalen btw?

Overzicht btw-tarieven in Europa

Land Standaard tarief Verlaagd tarief
Nederland 21% 9%
Noorwegen 25% 11%, 12%, 15%
Oostenrijk 20% 10%, 13%
Polen 23% 5%, 8%

Hoe werkt OSS?

De OSS-regeling maakt het mogelijk voor ondernemingen om het behaalde omzetcijfer en de verschuldigde btw in de betrokken EU-lidstaten aan te geven via één btw-aangifte in de EU-lidstaat van vestiging.

Hoe OSS aangifte betalen?

Sinds 1 juli 2021 vervangt de applicatie OSS of One Stop Shop (éénloketsysteem) de applicatie MOSS (Mini-One Stop Shop) en kan ze worden gebruikt voor de aangifte van alle belastbare verrichtingen onder de nieuwe OSS-regelingen.

Wat is het verschil tussen intracommunautaire verwerving en intracommunautaire levering?

Een intracommunautaire verwerving vindt plaats als u goederen koopt die vanuit een ander EU-land naar Nederland worden vervoerd en waarbij de leverancier een ondernemer is. De levering door de verkoper is in het andere EU-land belast met 0%. De verwerving is in Nederland belast met Nederlandse btw. Let op!

Wat zijn Montageleveringen?

Bij goederen die worden geïnstalleerd/gemonteerd Het btw nultarief geldt niet voor geleverde goederen die op grond van de overeenkomst ook worden geïnstalleerd of gemonteerd. Een dergelijke levering die gepaard gaat met montage/installatie wordt een montagelevering genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven